- Berichten
- 45
Na de aankoop van tien kilo "oefenspareribs" moest het tijdens de spaarzame mooie dagen in september gaan gebeuren; de vuurdoop van de eerste portie spareribs. Ik had ter inspiratie wat YouTube filmpjes erop nageslagen en daarna een mooie rub op de markt in Zwolle gekocht.
Afgelopen zaterdag heb ik twee rijtjes ontdooid en ingesmeerd met mosterd, vervolgens de rub erop gegooid en de bbq aangestoken. Het plan was als volgt: 1,5 uur indirect roken met appelhout, 1 uur ingepakt met boter, honing en wat bbq saus, en tot slot 25 min afgelakt afmaken. Alles ongeveer tussen de 110 en 120 graden.
Ik vond t resultaat verrassend goed. Ik had nog nooit eerder spareribs geproefd met drie smaaklagen; zoet, rook en kruidig. Vooral het appelhout effect was goed te proeven dankzij de twee chunks die ik erop heb gedaan (volgende keer 1 chunk
)
Verbeterpuntje is de textuur, dit waren spareribs met een bite, in het vervolg hoop ik ze wat malser te maken; ik lees dat op t forum wel vaker terug. Aangezien dit dunne ribbetjes waren, vond ik 1,5-1, 20min genoeg. Maar er zijn nog wel tips gegeven op t forum om mee te experimenteren. Dat gaan we de volgende batch uitproberen. Mooie hobby dit!
Afgelopen zaterdag heb ik twee rijtjes ontdooid en ingesmeerd met mosterd, vervolgens de rub erop gegooid en de bbq aangestoken. Het plan was als volgt: 1,5 uur indirect roken met appelhout, 1 uur ingepakt met boter, honing en wat bbq saus, en tot slot 25 min afgelakt afmaken. Alles ongeveer tussen de 110 en 120 graden.
Ik vond t resultaat verrassend goed. Ik had nog nooit eerder spareribs geproefd met drie smaaklagen; zoet, rook en kruidig. Vooral het appelhout effect was goed te proeven dankzij de twee chunks die ik erop heb gedaan (volgende keer 1 chunk

Verbeterpuntje is de textuur, dit waren spareribs met een bite, in het vervolg hoop ik ze wat malser te maken; ik lees dat op t forum wel vaker terug. Aangezien dit dunne ribbetjes waren, vond ik 1,5-1, 20min genoeg. Maar er zijn nog wel tips gegeven op t forum om mee te experimenteren. Dat gaan we de volgende batch uitproberen. Mooie hobby dit!