- Berichten
- 549
Vandaag de Masterbuilt voor het eerst gebruikt. Beer Can Chicken met krielaardappelen met olijfolie, rozemarijn en veel look. En een smpel slaatje met honing-mosterddressing erbij.
Als rub de funky chicken van noskos gemaakt. Citroenzuur eruit gelaten, beetje extra paprika en wat Chili vlokken erbij.
Beer can gevuld met kokend water, bundeltje rozemarijn en tijm en halve limoen erin.
Kip ingerubd, ook onder het vel. 2x vel gescheurd, volgende keer wat oppassen.
Halve limoen, tijm en rozemarijn in haar gat.
BBQ tussen 170 en 180 gebracht. Dan kip erop en dan merken dat mijn alu bakjes met de krieltjes veel te groot waren...
Ergens in de helft het kippenvet terug over de kip arroseren.
1u15 later was de kip klaar. Krieltjes hadden nog 10min nodig.
Kip was heel lekker en sappig. Mocht nog iets meer pit in de rub voor mij. Krieltjes waren perfect en de zelfgemaakte honing-mosterddressing paste perfect in het geheel.
Leerpunten:
- toch wennen aan een ronde bbq, heel mijn leven rechthoekige met dubbel rooster gewend. Kamado is dan toch wat aan de kleine kant, eerlijk gezegd...
- de limoen ga ik er volgende keer uitlaten. Smaakt lokaal best fel door. Ben ik niet zo een fan van.
- al tientallen kamado filmpjes gezien, maar toch nog maar eens verdiepen in opstoken tot bepaalde temperatuur en die dan vasthouden
- had 1 kleine chunk kers gebruikt, maar proefde dat niet terug. Volgende keer 2 chunks proberen.
- positioneren van probes vond ik niet makkelijk. Volgende keer vooraf de ongebakken kip iets beter bestuderen.
- vergeten vóór de rub, de kip in te smeren met olijfolie (volgens recept). Geen idee of dat beter was geweest. Rub bleef best goed hangen.
- eens een deftig mes aanschaffen
Als rub de funky chicken van noskos gemaakt. Citroenzuur eruit gelaten, beetje extra paprika en wat Chili vlokken erbij.
Beer can gevuld met kokend water, bundeltje rozemarijn en tijm en halve limoen erin.
Kip ingerubd, ook onder het vel. 2x vel gescheurd, volgende keer wat oppassen.
Halve limoen, tijm en rozemarijn in haar gat.
BBQ tussen 170 en 180 gebracht. Dan kip erop en dan merken dat mijn alu bakjes met de krieltjes veel te groot waren...
Ergens in de helft het kippenvet terug over de kip arroseren.
1u15 later was de kip klaar. Krieltjes hadden nog 10min nodig.
Kip was heel lekker en sappig. Mocht nog iets meer pit in de rub voor mij. Krieltjes waren perfect en de zelfgemaakte honing-mosterddressing paste perfect in het geheel.
Leerpunten:
- toch wennen aan een ronde bbq, heel mijn leven rechthoekige met dubbel rooster gewend. Kamado is dan toch wat aan de kleine kant, eerlijk gezegd...
- de limoen ga ik er volgende keer uitlaten. Smaakt lokaal best fel door. Ben ik niet zo een fan van.
- al tientallen kamado filmpjes gezien, maar toch nog maar eens verdiepen in opstoken tot bepaalde temperatuur en die dan vasthouden
- had 1 kleine chunk kers gebruikt, maar proefde dat niet terug. Volgende keer 2 chunks proberen.
- positioneren van probes vond ik niet makkelijk. Volgende keer vooraf de ongebakken kip iets beter bestuderen.
- vergeten vóór de rub, de kip in te smeren met olijfolie (volgens recept). Geen idee of dat beter was geweest. Rub bleef best goed hangen.
- eens een deftig mes aanschaffen








