Afgelopen zaterdag voor het eerst iberico ribs gemaakt op m'n KJ.
De ribs besteld via BBQuality.nl en deze zaterdagochtend in alle vroegte ontvliest en in de rub gezet.
Hiervoor de traeger pork rub gebruikt.
Ribs daarna in folie voor een paar uur laten rusten in de koeling.
Rond 11:30 de KJ klaargemaakt en op temperatuur laten komen.
Nadat de temp stabiel zat op 115 graden 2 blokjes hickory rookhout toegevoegd.
Onder het rooster een bak met hierin appelsap gezet en vervolgens de ribs met de botkant naar beneden erop.
In totaal hebben ze 2,5 uur zo gelegen en na 1 en 2 uur besproeid met appelsap.
Vervolgens hebben ze 1 uur 15 ingepakt met de vleeskant naar beneden gelegen in folie met appelsap en roomboter.
En daarna nog een uur uitgepakt en gelakt met het resultaat dat de een en ander uit elkaar viel bij het van het rooster halen.
Smaak was erg lekker en ribs waren letterlijk fall of the bone.
Al met al een goede eerste keer ribs op KJ.
De ribs besteld via BBQuality.nl en deze zaterdagochtend in alle vroegte ontvliest en in de rub gezet.
Hiervoor de traeger pork rub gebruikt.
Ribs daarna in folie voor een paar uur laten rusten in de koeling.

Rond 11:30 de KJ klaargemaakt en op temperatuur laten komen.
Nadat de temp stabiel zat op 115 graden 2 blokjes hickory rookhout toegevoegd.
Onder het rooster een bak met hierin appelsap gezet en vervolgens de ribs met de botkant naar beneden erop.
In totaal hebben ze 2,5 uur zo gelegen en na 1 en 2 uur besproeid met appelsap.

Vervolgens hebben ze 1 uur 15 ingepakt met de vleeskant naar beneden gelegen in folie met appelsap en roomboter.
En daarna nog een uur uitgepakt en gelakt met het resultaat dat de een en ander uit elkaar viel bij het van het rooster halen.
Smaak was erg lekker en ribs waren letterlijk fall of the bone.


Al met al een goede eerste keer ribs op KJ.