- Berichten
- 67
Vorige week hier op het forum wat topics doorgenomen voor wat bbq inspiratie voor het weekend.
Uiteindelijk bij de Iberico Ribfingers terecht gekomen en hier zeker geen spijt van gehad.
Zaterdag ochtend bij de Makro een doos ribfingers gehaald en hier 1 kg van laten ontdooien. Zaterdag avond alles gekruid en vervolgens 24 uur in de koelkast gezet.
Ik las hier en daar al dat je ze qua temperatuur beter wat lager kon houden, dus de bbq aangestoken en op 125 graden gehouden.
Vervolgens de "fingers" er op gelegd (indirect) en anderhalf uur laten liggen, Om de 20 minuten wel omgedraaid en het laatste kwartier een paar x ingesmeerd met bbq saus.
Hierna de bbq opgestookt naar 180 graden en de fingers hier nog even direct opgelegd en tussendoor ingesmeerd zodat ze lekker sticky werden en mooi bruin.
Natuurlijk wat plaatjes bij de praatjes, as zaterdag komen er wat vrienden eten en dan maken we ze nog een keer
Uiteindelijk bij de Iberico Ribfingers terecht gekomen en hier zeker geen spijt van gehad.
Zaterdag ochtend bij de Makro een doos ribfingers gehaald en hier 1 kg van laten ontdooien. Zaterdag avond alles gekruid en vervolgens 24 uur in de koelkast gezet.
Ik las hier en daar al dat je ze qua temperatuur beter wat lager kon houden, dus de bbq aangestoken en op 125 graden gehouden.
Vervolgens de "fingers" er op gelegd (indirect) en anderhalf uur laten liggen, Om de 20 minuten wel omgedraaid en het laatste kwartier een paar x ingesmeerd met bbq saus.
Hierna de bbq opgestookt naar 180 graden en de fingers hier nog even direct opgelegd en tussendoor ingesmeerd zodat ze lekker sticky werden en mooi bruin.
Natuurlijk wat plaatjes bij de praatjes, as zaterdag komen er wat vrienden eten en dan maken we ze nog een keer
