BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer geplanked

 

RvdB

Kooltjesharker
Berichten
109
Van het weekend zalm gehaald en bereidt volgens recept van Bidle met kruiden en Noskos met mosterd en bruine suiker en dit alles op een genoodschap plank van Frits.
IMG_0192.JPG


Beiden geprobeerd met asperges.
IMG_0194.JPG


Allebei erg lekker maar bij de zachte smaak van asperges paste de zoete variant beter.
Bij een steviger gerecht zoals een pasta met een tomatensaus zal de gekruide versie beter uitkomen.

Vis op een plankje is een absolute aanrader.
 
Fijn plankje zo hoor!
 
Reboot zei:
Asperges, wist niet dat die nog te krijgen zijn nu. Ziet er goed uit hoor!
Hollandsche asperges in juni geschild ingevroren. Nu bevroren in kokend water en ze zijn nog super. Dit op advies van de teler, als je ze laat ontdooien wordt het snot.
 
mooie maaltijd
 
RvdB zei:
Reboot zei:
Asperges, wist niet dat die nog te krijgen zijn nu. Ziet er goed uit hoor!
Hollandsche asperges in juni geschild ingevroren. Nu bevroren in kokend water en ze zijn nog super. Dit op advies van de teler, als je ze laat ontdooien wordt het snot.
Ze zien er heel mooi uit....lekker hoor met die zalm.
Heb je ze nog geblancheerd voor het vriezen of meteen na het schillen de vriezer in?
 
Leuk vergelijk, Asperges kan je nagenoeg het hele jaar krijgen. Peru is een grote teler voor ons en onze oosterburen.
 
Jorte zei:
RvdB zei:
Reboot zei:
Asperges, wist niet dat die nog te krijgen zijn nu. Ziet er goed uit hoor!
Hollandsche asperges in juni geschild ingevroren. Nu bevroren in kokend water en ze zijn nog super. Dit op advies van de teler, als je ze laat ontdooien wordt het snot.
Ze zien er heel mooi uit....lekker hoor met die zalm.
Heb je ze nog geblancheerd voor het vriezen of meteen na het schillen de vriezer in?
Gewoon rauw de vriezer in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan