BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Char Siu

 
 

dromer1967

Pitmaster
Berichten
537
Omdat de varkensribeye low & slow goed gelukt was en lekker, deze keer Char Siu gemaakt.

De bedoeling was wederom om dit als avondeten te nuttigen en daarbij ging ik uit van de ervaring met de varkensribeye, ongeveer 1,5 uur bereiding omdat het maar een klein stukje varkensnek is (500 gram). Boy was I wrong  :-O

Afijn, eerst een nachtje in de ziplock met marinade.

2016-05-07%2015.47.56.jpg


De Q opgestookt tot 100 graden en de varkensnek erop gelegd met wat pecan rookhoutsnippers.

2016-05-07%2016.37.27.jpg


Na 1,5 uur had ik dus verwacht klaar te zijn. De varkensribeye duurde ook zo lang en is toch enigszins vergelijkbaar vlees. Na 2,5 uur wachten zijn we dan toch maar alvast wat anders gaan eten  B-)

Uiteindelijk tikte na 3,5 uur de kerntemperatuur de 76 graden aan en kon het beestje eraf.

2016-05-07%2020.06.18.jpg


Even laten rusten in de folie en uiteindelijk als snack opgepeuzeld.

2016-05-07%2020.13.29.jpg


Ik moet zeggen, het duurt wel effe maar dan heb je ook wat. Heerlijk gemarineerd vlees, lekker sappig en een heerlijke subtiele rooksmaak eraan.

Gelukkig smaaktechnisch uitermate geslaagd! Het stabiel houden van de Q viel me ook reuze mee. De temperatuur bleef gedurende de tijd netjes rond de 100-110 graden zitten.

Morgen ga ik de sparerib proberen met 3-2-1 methode. Nog weer een stapje langer de Q stabiel houden dan nu.

Heerlijk dat low & slow  :)
 
Ziet er heerlijk uit! Welk recept heb je gebruikt?
 
Ziet er lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan