BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer cake!

  • Onderwerp starter Petrolhead Tom
  • Startdatum
P

Petrolhead Tom

Gast
Nou! Ik heb de smaak te pakken. Vanavond gaan we uit eten maar eigenlijk heb ik veel te veel zin om de BBQ nog maar een keer aan te steken. Dat gaan we dus ook doen. Vanmiddag ga ik cake bakken. Ik heb gekozen voor een koopmans pakje en ga de cake bakken op mijn Weber door gebruik te maken van indirecte hitte. Zo denk ik dat ik kan voorkomen dat alle hitte aan de onderkant van de cakevorm terecht komt.

Is het nog nodig om een pizzasteen te gebruiken? Om de cakevorm op te zetten?
 
Zolang je cakevorm geen directe hitte krijgt is een steen niet nodig, maar wellicht dat de steen eventuele fluctuaties in temperatuur wat kan bufferen. Dan gebruik je 'm als ovensteen. Ligt een beetje aan de stabiliteit van je bbq.
 
Het is een Weber 47cm die ik aardig stabiel kan houden. Ik denk dat ik toch maar de steen ga gebruiken. Better safe then sorry.  ;D
 
Zolang je indirect gaart is het niet nodig.

Doe wel de kolen over twee kanten verdelen, dat voorkomt dat je de cake halverwege moet draaien.

Laat de pizzasteen wel even opwarmen.
 
Ik ga de kolenscheiders inderdaad gebruiken. Dan maar eens zien hoe het gaat.

Zoals ik het nu voor ogen heb:

- kolen gescheiden aan beide kanten;
- pizza steen in het midden;
- cakevorm in het midden er op.
 
Klinkt goed succes
 
Vers gebakken cake...altijd lekker!

 
Hij ziet er in ieder geval lekker uit.
 
reserveer maar alvast een plakje voor mij! ;)
 
hoe weet je dat nou? je hebt hem nog niet aangesneden ;)
 
Leuk zeg! Ga ik ook een X proberen!
 
Ik lust ook wel een plakje :)
 
Mooi cakeje!

Pas wel op met rookhout, of restjes rookhout. Cake en rook zijn niet zo'n goede combinatie heb ik proefondervindelijk vastgesteld ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan