- Berichten
- 6
Vorige week voor de eerste keer een low en slow sessie op de nieuwe kamado gedaan.
Er bestaan zoveel recepten met zoveel verschillende methodes welke zou ik eens gaan kiezen...
Uiteindelijk gekozen voor een simpel recept waarbij het zwoerd niet gepekeld moest worden, en 4 uur op 150°C voldoende moest zijn.
De focus hierbij leggen op het leren werken met de kamado zonder veel poes pas.
Het vlees gekruid met Noskos the pulled pork en de dubbel indirect methode gebruikt.
Hier het buikspek met de vet kant ingesneden naar boven. En euhm... een snack voor tussendoor.
Hier al lekker onderweg en de snacks zijn bijna klaar!
Een 1,5 uur na het genieten van de snack had het buikspek een kerntemperatuur van 80 graden. Hierna gekeerd om het zwoerd krokant te bakken.
Het stuk vlees voor het aansnijden. Bij het snijden werd mijn vermoeden al duidelijk. Het zwoerd was hard gebakken maar niet gepoft.
Het gesneden vlees op het bord. Het netjes snijden was vrij lastig door het harde zwoerd.
Voor een eerste keer zeker niet perfect maar we moeten ergens beginnen.
Met de opgedane ervaring maar eens goed gaan zoeken hoe het pekelen effect kan hebben op het poffen van het zwoerd.
Er bestaan zoveel recepten met zoveel verschillende methodes welke zou ik eens gaan kiezen...
Uiteindelijk gekozen voor een simpel recept waarbij het zwoerd niet gepekeld moest worden, en 4 uur op 150°C voldoende moest zijn.
De focus hierbij leggen op het leren werken met de kamado zonder veel poes pas.
Het vlees gekruid met Noskos the pulled pork en de dubbel indirect methode gebruikt.
Hier het buikspek met de vet kant ingesneden naar boven. En euhm... een snack voor tussendoor.

Hier al lekker onderweg en de snacks zijn bijna klaar!
Een 1,5 uur na het genieten van de snack had het buikspek een kerntemperatuur van 80 graden. Hierna gekeerd om het zwoerd krokant te bakken.
Het stuk vlees voor het aansnijden. Bij het snijden werd mijn vermoeden al duidelijk. Het zwoerd was hard gebakken maar niet gepoft.
Het gesneden vlees op het bord. Het netjes snijden was vrij lastig door het harde zwoerd.
Voor een eerste keer zeker niet perfect maar we moeten ergens beginnen.
Met de opgedane ervaring maar eens goed gaan zoeken hoe het pekelen effect kan hebben op het poffen van het zwoerd.