BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer buikspek

 
 

PahPuhrKohp

Sprokkelaar
Berichten
43
IMG_20220520_190919.jpg

Sinds deze maand in het bezit van een Kamado en al een paar dingen uitgeprobeerd.

Afgelopen vrijdag mijzelf voor het eerst gewaagd aan 1,5kg buikspek, ik wilde graag een van mijn favoriete gerechten bij de Chinees maken :Char Siu en door veel verschillende informatie online en zelf wat aan te rommelen tot het volgende recept gekomen:

MARINADE x2
Zout el
Knoflookpoeder el
Bruine suiker 4el
Oestersaus 2el
Hoisin saus 1el
Sojasaus 2el
Wijnazijn 1el
Rode wijn goede scheut
Rode kleurstof 1tl (dit bleek te weinig)
RUB
Five spices 1tl
ZOETZUUR
Komkommer
Cherrytomaten
Rode peper
Fijn uitje(ringen)
Taugé
1 komkommer
100 ml azijn
2 el suiker
GARNERING
Lenteui
BEREIDING
Dag vtv:
1.Prikken met vorken in de vetrand en insnijden
2.Five spices erop en inwrijven
3. in een zak, marinade er overheen> koelkast
4. Rijst afkoken voor bijgerecht

IMG-20220519-WA0003.jpeg

Op dag zelf:. 3 uur op 150 (welke temperatuur gebruiken jullie voor buikspek? En hoelang doe je er dan ongeveer over?) Met wat kersenhout

elke 30min lakken met marinade
Laatste ronde lakken met honing+water daarna inpakken in folie om te rusten. (Kerntemp was 85 op het dunne stuk, 80 op het dikke stuk) denk dat ik de volgende keer iets minder hoog zal gaan, welke kerntemperatuur houden jullie hiervoor aan?

Snapchat-829941802.jpg

-ananas op grill direct
-gebakken rijst erbij serveren
 
Terug
Bovenaan Onderaan