- Berichten
- 191
Ik wilde graag mijn nieuwe weber bbq uitproberen. Heb de afgelopen weken van alles voorbij zien komen op dit forum. Wilde graag de eerste poging wagen met een mooi stuk buikspek. Bij de lokale vleeshal een stuk buikspek gehaald van 2kg en verdeeld in twee porties. Dus bij deze mijn eerste draadje van een buikspek sessie. 
Twee varianten gemaakt:
1e: Red roast pork kruiden met Lee Kum Kee char siu saus.
2e: Five spices, zout en karwijzaad
Circa 3,5 uur op de bbq gelegen bij 125C. Voor wat rooksmaak heb ik een paar handjes appel snippers toegevoegd.
Onderstaand de foto's.
Gemarineerd en een nachtje laten intrekken.
Met de temperatuur moet ik nog leren spelen. Onderste schuif te makkelijk/snel dicht willen zetten.
Het resultaat.
Ben zeer tevreden over het eindresultaat. De char siu variant was echt super. Die gaan we zeker nog een keer maken.

Twee varianten gemaakt:
1e: Red roast pork kruiden met Lee Kum Kee char siu saus.
2e: Five spices, zout en karwijzaad
Circa 3,5 uur op de bbq gelegen bij 125C. Voor wat rooksmaak heb ik een paar handjes appel snippers toegevoegd.
Onderstaand de foto's.



Gemarineerd en een nachtje laten intrekken.

Met de temperatuur moet ik nog leren spelen. Onderste schuif te makkelijk/snel dicht willen zetten.

Het resultaat.


Ben zeer tevreden over het eindresultaat. De char siu variant was echt super. Die gaan we zeker nog een keer maken.