- Berichten
- 209
Enige tijd geleden was Brisket in de aanbieding bij Inamood.
Destijds heb ik een Brisket van 4,5 kg gekocht om deze op een later moment klaar te maken.
Gisteren was het moment daar.
Afgelopen woensdagavond heb ik de Brisket uit de vriezer gehaald, om deze langzaam te ontdooien in de koelkast.
Op vrijdagavond heb ik het overtollige vet weggehaald en heb de brisket voorzien van een laagje mosterd, rub en heb hem geinjecteerd.
Hierbij heb ik het recept van Ralph de Kok aangehouden (zie: https://ralphsbbqtube.nl/brisket-op-de-kamado/).
Gisterenochtend ben ik om 3:30 opgestaan en heb de kamado aangestoken.
Rond 4:00 uur was de temperatuur rond de 100 graden en heb ik de brisket op de kamado gelegd.
Daarna ben ik weer even naar bed gegaan, om rond 7:30 weer even de Brisket te checken.
Helaas bij het controleren kwam ik erachter dat de temperatuur veel te hoog was (thermometer gaf 200 graden aan).
Oorzaak (denk ik), vergeten de lekbak te plaatsen, waardoor er veel vet bij het vuur kwam, met een te hoge temperatuur tot gevolg.
Om de brisket te redden heb ik geprobeerd de temperatuur langzaam te laten zakken.
Nadat ik zag dat de temperatuur van de brisket begon te dalen, heb ik deze ingepakt in butcher paper (rond 10:30 uur).
Vervolgens heb ik rond 13:00 uur de brisket in een handdoek gewikkeld en in een koelbox gelegd.
Rond 15:00 uur ben ik begonnen met de bijgerechten.
De volgende bijgerechten heb ik gemaakt:
Omdat deze wat afgekoeld was heb ik deze even opgewarmd in een plastic zak in water.
Het resultaat viel me niet tegen, ik had verwacht dat de brisket enorm droog zou zijn, wat niet het geval was en de smaak was fantastisch.
Wel was de onderkant te hard, dus deze heb ik weg moeten snijden.
We hebben met 8 volwassenen en 2 kinderen alles opgemaakt en iedereen heeft ervan genoten.
Kort samengevat, erg vervelend dat het niet volgens plan is gegaan, maar ik heb er veel van geleerd en uiteindelijk toch erg lekker gegeten.
Bedankt voor het lezen!
Destijds heb ik een Brisket van 4,5 kg gekocht om deze op een later moment klaar te maken.
Gisteren was het moment daar.
Afgelopen woensdagavond heb ik de Brisket uit de vriezer gehaald, om deze langzaam te ontdooien in de koelkast.
Op vrijdagavond heb ik het overtollige vet weggehaald en heb de brisket voorzien van een laagje mosterd, rub en heb hem geinjecteerd.
Hierbij heb ik het recept van Ralph de Kok aangehouden (zie: https://ralphsbbqtube.nl/brisket-op-de-kamado/).
Gisterenochtend ben ik om 3:30 opgestaan en heb de kamado aangestoken.
Rond 4:00 uur was de temperatuur rond de 100 graden en heb ik de brisket op de kamado gelegd.
Daarna ben ik weer even naar bed gegaan, om rond 7:30 weer even de Brisket te checken.
Helaas bij het controleren kwam ik erachter dat de temperatuur veel te hoog was (thermometer gaf 200 graden aan).
Oorzaak (denk ik), vergeten de lekbak te plaatsen, waardoor er veel vet bij het vuur kwam, met een te hoge temperatuur tot gevolg.
Om de brisket te redden heb ik geprobeerd de temperatuur langzaam te laten zakken.
Nadat ik zag dat de temperatuur van de brisket begon te dalen, heb ik deze ingepakt in butcher paper (rond 10:30 uur).
Vervolgens heb ik rond 13:00 uur de brisket in een handdoek gewikkeld en in een koelbox gelegd.
Rond 15:00 uur ben ik begonnen met de bijgerechten.
De volgende bijgerechten heb ik gemaakt:
- Coleslaw (met spitskool, wortel, ui en een lekkere dressing);
- Groentemix van paprika, champignons, courgette en wat SPG;
- Hassleback aardappels met zelfgemaakte kruidenboter (boter, olijfolie knoflook, peper, zout en tijm);
- Pitmaster X Classic BBQ saus.
Omdat deze wat afgekoeld was heb ik deze even opgewarmd in een plastic zak in water.
Het resultaat viel me niet tegen, ik had verwacht dat de brisket enorm droog zou zijn, wat niet het geval was en de smaak was fantastisch.
Wel was de onderkant te hard, dus deze heb ik weg moeten snijden.
We hebben met 8 volwassenen en 2 kinderen alles opgemaakt en iedereen heeft ervan genoten.
Kort samengevat, erg vervelend dat het niet volgens plan is gegaan, maar ik heb er veel van geleerd en uiteindelijk toch erg lekker gegeten.
Bedankt voor het lezen!