ik was me al een hele tijd aan t verlekkeren al kijkend naar allerlei brisket-tutorials, dus ik moest t dan ook maar een keer gaan proberen.
3.3kg bij sligro gehaald
Beetje vet eraf snijden en een koffie-cacao rub erop gedaan en daarna avond in de koelkast
Volgende ochtend bbq aangestoken, (slordige) snake, beetje rookhout, 125C en brisket erop
Na een kleine 3u bleef kerntemp een halfuurtje op 70C, dus van t vuur en inpakken maar (beetje appelsap bijgegoten in de folie)
Zo’n 2u later was kerntemp overal rond de 95C en met mn thermometer prikte ik door de brisket als door boter…
OHO… ik had bedacht/verwacht dat de hele bereiding zo’n 7-8 uur in beslag zou nemen… voor t eerst dat ik “baal” dat t te snel klaar was, want we wouden/zouden pas rond 17.30u willen eten… gelukkig op t forum wat tips gekregen om het zaakje nog een paar uur goed op temp te houden….
Resultaat:
Zonder meer t lekkerste stuk(je) vlees wat ik van mn eigen bbq heb gehaald! Heerlijk zacht en juicy.
Was erg tevreden, vooral aangezien dit de eerste keer was. Zowel de flat als de point waren HEERLIJK (al zeg ik t zelf… )
Kids en de baas vroegen na t eten meteen wanneer “we” (ik dus…) t weer gingen maken
3.3kg bij sligro gehaald
Beetje vet eraf snijden en een koffie-cacao rub erop gedaan en daarna avond in de koelkast
Volgende ochtend bbq aangestoken, (slordige) snake, beetje rookhout, 125C en brisket erop
Na een kleine 3u bleef kerntemp een halfuurtje op 70C, dus van t vuur en inpakken maar (beetje appelsap bijgegoten in de folie)
Zo’n 2u later was kerntemp overal rond de 95C en met mn thermometer prikte ik door de brisket als door boter…
OHO… ik had bedacht/verwacht dat de hele bereiding zo’n 7-8 uur in beslag zou nemen… voor t eerst dat ik “baal” dat t te snel klaar was, want we wouden/zouden pas rond 17.30u willen eten… gelukkig op t forum wat tips gekregen om het zaakje nog een paar uur goed op temp te houden….
Resultaat:
Zonder meer t lekkerste stuk(je) vlees wat ik van mn eigen bbq heb gehaald! Heerlijk zacht en juicy.
Was erg tevreden, vooral aangezien dit de eerste keer was. Zowel de flat als de point waren HEERLIJK (al zeg ik t zelf… )
Kids en de baas vroegen na t eten meteen wanneer “we” (ik dus…) t weer gingen maken
Laatst bewerkt: