- Berichten
- 142
Vandaag stond er voor het eerst brisket op de planning.
Een mooi stuk van ongeveer 2 kilo besteld bij de slager en deze eerst maar eens schoongemaakt.
Om dat het stuk aan één kant redelijk vet en dik was en aan de andere kant dun en mager. Heb ik het opgedeeld in 2 stukken. Toen alles in de rub gezet en Q aangestoken. Rond 0900 uur ging het vlees er op.
Nu ik één vacumeren machine heb. Heb ik het vet bewaard en ingevroren. Ga ik een keer gebruiken als ik hamburgers ga maken.
We kregen ook nog gasten te eten dus ik dacht er moet wat bij. Ik had nog 2 mooie stukken sparribs in de vriezer dus die ook maar er uit en in orden gemaakt.
Als bij gerecht had ik vandaag geroosterd zuurdesem brood met fenegriek gepland. En een salade met zoet zure groenten.
Zoetzuur gemaakt van water, azijn, suiker, peperkorrels, laurier, foelie, kardemom en kruidnagel.
Toen de brisket 74 graden was heb ik hem ingepakt en toen ook de sparribs er op gelegd met wat appel hout. Er zat ook nog een stukje eiken in van de brisket die heb ik er maar eens bij gelaten.
Bij een kern van 92 ben ik de brisket gaan controleren en toen was die er nog niet helemaal. Maar bij 94 was die prima en Heb ik hem even laten uitdampen en toen in folie en handdoek in de koelbox gedaan.
Toen de ribben afgemaakt en uiteindelijk alles tegelijk op tafel gezet. Het vocht van de brisket had ik opgevangen en hier in heb ik een rode ui haar gestoofd. Die is later weer over de gesneden brisket gegaan.
Omdat we dus gasten hadden. Ook nog maar een dessert gemaakt. S’mores en een banaan van de Q met chocolade en whiskey.
Alles wat er toen nog gedaan moest worden was de afwas. Maar dat is ook al weer klaar.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Een mooi stuk van ongeveer 2 kilo besteld bij de slager en deze eerst maar eens schoongemaakt.


Om dat het stuk aan één kant redelijk vet en dik was en aan de andere kant dun en mager. Heb ik het opgedeeld in 2 stukken. Toen alles in de rub gezet en Q aangestoken. Rond 0900 uur ging het vlees er op.


Nu ik één vacumeren machine heb. Heb ik het vet bewaard en ingevroren. Ga ik een keer gebruiken als ik hamburgers ga maken.
We kregen ook nog gasten te eten dus ik dacht er moet wat bij. Ik had nog 2 mooie stukken sparribs in de vriezer dus die ook maar er uit en in orden gemaakt.

Als bij gerecht had ik vandaag geroosterd zuurdesem brood met fenegriek gepland. En een salade met zoet zure groenten.
Zoetzuur gemaakt van water, azijn, suiker, peperkorrels, laurier, foelie, kardemom en kruidnagel.

Toen de brisket 74 graden was heb ik hem ingepakt en toen ook de sparribs er op gelegd met wat appel hout. Er zat ook nog een stukje eiken in van de brisket die heb ik er maar eens bij gelaten.




Bij een kern van 92 ben ik de brisket gaan controleren en toen was die er nog niet helemaal. Maar bij 94 was die prima en Heb ik hem even laten uitdampen en toen in folie en handdoek in de koelbox gedaan.
Toen de ribben afgemaakt en uiteindelijk alles tegelijk op tafel gezet. Het vocht van de brisket had ik opgevangen en hier in heb ik een rode ui haar gestoofd. Die is later weer over de gesneden brisket gegaan.



Omdat we dus gasten hadden. Ook nog maar een dessert gemaakt. S’mores en een banaan van de Q met chocolade en whiskey.
Alles wat er toen nog gedaan moest worden was de afwas. Maar dat is ook al weer klaar.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk