BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Brisket

noskos zei:
Hij gaat lekker Gerard!

En voor coelho, 2 procureurs gaan even snel als ??n en keramische smokers (als ik het goed zag) hebben geen waterpan.
Oeps, even niet gezien dat het hier om keramiek ging...
 
Update

Tijd    Dome  Procureur  Brisket
08.00  107.        57.            60.
09.00  107.        56.            58.
10.00  107.        56.            59.
11.00  107.        55.            59.

Dit is inderdaad keramiek. Laatste run met de Kamadojoe, dus soort van afscheid :) mooier kan haast niet :p
 
volg dit weer met spanning....
 
Tijd    Dome  Procureur  Brisket
08.00  107.        57.            60.
09.00  107.        56.            58.
10.00  107.        56.            59.
11.00  107.        55.            59.
12.00  107.        56.            60.


Twijfel wel erg over de dome temperatuur. De partyQ geeft 107 aan, de outdoorchef dome thermometer in de vleespen geeft 97 aan en de kamado geeft ong 80 aan...
 
Gerard777 zei:
Tijd    Dome  Procureur  Brisket
08.00  107.        57.            60.
09.00  107.        56.            58.
10.00  107.        56.            59.
11.00  107.        55.            59.
12.00  107.        56.            60.


Twijfel wel erg over de dome temperatuur. De partyQ geeft 107 aan, de outdoorchef dome thermometer in de vleespen geeft 97 aan en de kamado geeft ong 80 aan...
Dat is lastig.
 
Hoe werkte je vroeger zonder partyQ, als het goed is zouden je oude thermometers nog steeds het zelfde moeten meten. Als je vroeger de temperatuur regelde met je outdoor chef thermometer dan zou ik deze nu ook als referentie gebruiken en de partyQ gewoon hoger zetten.

Morgen even de partyQ en de outdoorchef probes even met elkaar vergelijken in kokend water, meten is weten ;)

 
Tijd    Dome  Procureur  Brisket
08.00  107.        57.            60.
09.00  107.        56.            58.
10.00  107.        56.            59.
11.00  107.        55.            59.
12.00  107.        56.            60.
13.20  120.        58.            63.


heb de partyQ hoger ingesteld en dat werpt wel z'n vruchten af. We zijn inmiddels 13 uur onderweg, dus bij 65 graden gaat de brisket in de folie.

Morgen idd ff de probes in kokend water
 
Brisket is 65 graden. Heb een cup water er bij gedaan. In dit water heb ik twee bouillonblokjes gedaan omdat ik geen natte rub met bouillon heb gemaakt gisteren.

IMAG0308.jpg
 
Tijd    Dome  Procureur  Brisket
08.00  107.        57.            60.
09.00  107.        56.            58.
10.00  107.        56.            59.
11.00  107.        55.            59.
12.00  107.        56.            60.
13.20  120.        58.            63.
14.20  125.        59.            65.
Even wezen shoppen geen updated
17.20  125.        87.            72

IMAG0310.jpg

 
Na bijna 17 uur ligt de brisket eindelijk in de koelbox :D de procureur heeft wat meer tijd nodig, dat zien we straks dus :)
 
hij gaat lekker Gerard, ben ook even weg geweest, dat wordt smullen.
ben benieuwd hoe laat je pp klaar is
 
Mooi hoor! Hou er rekening mee dat als je je probes gaat controleren de DigiQ er een half uur voor nodig heeft om accuraat te kunnen meten, geen idee of dat bij de PartyQ ook zo is, maar misschien wel iets om rekening mee te houden en dus dat ding al een half uurtje van te voren aan te doen.
 
Ziet er errug lekker uit Gerard.
Ben benieuwd hoe de smaak is.

De kip was errug lekker vanavond.
(zie mij eigen topic)
 
De brisket was in ??n woord fantastisch! Weer eens wat anders dan pulled pork ;)

IMAG0311.jpg


IMAG0313.jpg


IMAG0314-1.jpg


De procureur ligt er nog steeds op. Na bijna 21 uur is de kern 77 graden. Dit gaat een persoonlijk record worden 8)
 
ik denk dat ie er alleen maar lekkerder van wordt, ik blijf nog even wakker, wil het eindresultaat zien  :)
 
Kijk, die ziet er lekker uit! En m?t rookring, iets wat inderdaad (en ondanks 6 blokken Pecan) bij mij ontbrak. En bovendien, die van jou lijkt sappiger. Misschien het voordeel van keramiek tov een WSM. Al met al leuk om gelijk op te gaan en goed te horen dat je lekker gegeten hebt!
 
Mooi resultaat, gefeliciteerd met je koei
 
Het sappige vond ik wel meevallen, ga volgende keer ook injecteren. De stukken zien er waarschijnlijk zo sappig uit omdat ik het vocht uit de folie heb opgevangen en bij elke portie een eetlepel van dit vocht erover heb gegoten... Zo ook bij de gesneden stukken op de fotow
 
coelho zei:
Kijk, die ziet er lekker uit! En m?t rookring, iets wat inderdaad (en ondanks 6 blokken Pecan) bij mij ontbrak. En bovendien, die van jou lijkt sappiger. Misschien het voordeel van keramiek tov een WSM. Al met al leuk om gelijk op te gaan en goed te horen dat je lekker gegeten hebt!

je kan hem op de WSM ook mooi en lekker sappig krijgen hoor  ;)
 
gefeliciteerd met je koei Gerard  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan