- Berichten
- 26
Gisteren ochtend naar "den Aldi" gegaan achter een mooie aanbieding nml de chickensitter voor €9.
Dus 's avonds kon ik niet anders dan deze meteen te testen.
De kippenkruiden wat vermengen met gesmolten boter en dan de kip royaal ingesmeerd.
De volgende stap is belangrijk: de kip laten genieten door echt bier te gebruiken: een Jupiler.
Ondertussen had de barbecue 180°C, blokje appelrookhout er op en een handje vol eiken rookchips.
Ook heb ik een platesetter gebruikt. Sommigen doen met, anderen dan weer zonder. Wat verkiezen jullie?
Vervolgens de kip een uurtje laten zonnen.
Thermometer in de borst geprikt en gegaan tot een temperatuur van 79°C, dan eens gechecked in de bil wat de temperatuur was, en dan nog een 5-tal minuutjes langer laten liggen, tot deze ook op een 80°C was.
als side gewoon wat witte rijst gekookt + een perzik.
+ een schepje curry-saus. Mag ik nu meedoen met de fotowedstrijd van mei?
Jan Vertonghen heeft de hele tijd toezicht mogen houden, en zag dat het goed was:
Dus 's avonds kon ik niet anders dan deze meteen te testen.
De kippenkruiden wat vermengen met gesmolten boter en dan de kip royaal ingesmeerd.
De volgende stap is belangrijk: de kip laten genieten door echt bier te gebruiken: een Jupiler.

Ondertussen had de barbecue 180°C, blokje appelrookhout er op en een handje vol eiken rookchips.
Ook heb ik een platesetter gebruikt. Sommigen doen met, anderen dan weer zonder. Wat verkiezen jullie?
Vervolgens de kip een uurtje laten zonnen.
Thermometer in de borst geprikt en gegaan tot een temperatuur van 79°C, dan eens gechecked in de bil wat de temperatuur was, en dan nog een 5-tal minuutjes langer laten liggen, tot deze ook op een 80°C was.
als side gewoon wat witte rijst gekookt + een perzik.
+ een schepje curry-saus. Mag ik nu meedoen met de fotowedstrijd van mei?

Jan Vertonghen heeft de hele tijd toezicht mogen houden, en zag dat het goed was: