- Berichten
- 1.437
Gisteren al begonnen met de voorbereiding.
Een wandelingetje naar de zaterdagmarkt om een kip te scoren, nog even een gewoon biertje kopen in de supermarkt en nog wat vastkokende aardappelen.
Thuis gekomen beginnen zoeken naar een rubrecept waarvan ik zeker wist dat het hier bij iedereen in de smaak zou vallen.
Dan nog een versie van de sweet baby ray's barbecuesaus in mekaar geknutseld.
Vandaag was het dan tijd om de kip in de rub te zetten en nog even te laten rusten.
De Bastard Chicken Sitter werd voor de eerste keer in gebruik genomen, de kip werd mooi gepositioneerd en de gedeeltelijk voorgekookte aardappelen werden er rond gelegd met wat ui, rozemarijn een snuifje fleur de sel, zwarte peper en nog een scheutje olijfolie.
De Q was intussen op temperatuur dus tijd om de chicken sitter van de keuken naar buiten te verplaatsen.
Na ongeveer 1u was de kerntemperatuur in de borst 73⁰
Vervolgens de probe in de dij geplaatst en toch nog bijna half uur moeten wachten tot de kerntemperatuur 82⁰ aantikte.
We hadden honger maar konden toch nog een 10-tal minuten wachten om de kip even te laten rusten.
Vervolgens de kip versneden en geserveerd met de gebakken aardappelen en een mix van champignons en paprika.
Dat we heerlijk gegeten hebben, is een open deur intrappen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Een wandelingetje naar de zaterdagmarkt om een kip te scoren, nog even een gewoon biertje kopen in de supermarkt en nog wat vastkokende aardappelen.
Thuis gekomen beginnen zoeken naar een rubrecept waarvan ik zeker wist dat het hier bij iedereen in de smaak zou vallen.
Dan nog een versie van de sweet baby ray's barbecuesaus in mekaar geknutseld.
Vandaag was het dan tijd om de kip in de rub te zetten en nog even te laten rusten.


De Bastard Chicken Sitter werd voor de eerste keer in gebruik genomen, de kip werd mooi gepositioneerd en de gedeeltelijk voorgekookte aardappelen werden er rond gelegd met wat ui, rozemarijn een snuifje fleur de sel, zwarte peper en nog een scheutje olijfolie.

De Q was intussen op temperatuur dus tijd om de chicken sitter van de keuken naar buiten te verplaatsen.

Na ongeveer 1u was de kerntemperatuur in de borst 73⁰

Vervolgens de probe in de dij geplaatst en toch nog bijna half uur moeten wachten tot de kerntemperatuur 82⁰ aantikte.
We hadden honger maar konden toch nog een 10-tal minuten wachten om de kip even te laten rusten.

Vervolgens de kip versneden en geserveerd met de gebakken aardappelen en een mix van champignons en paprika.

Dat we heerlijk gegeten hebben, is een open deur intrappen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk