BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Beer can Chicken

 

Mausevh

Tondelzoeker
Berichten
3
Vandaag voor het eerst beer can chicken gemaakt. Het nodige gelezen erover en aan de slag gegaan.

Ik heb gebruik gemaakt van de ring + plate setter die bij m'n weber geleverd zijn.
2 pakketjes met houtsnippers erbij en de kip in een lekbak direct op de plate setter.
Sondes erin en deksel dicht. Temperatuur bleef mooi rond de 170 graden.
Na een uurtje zou de juiste temperatuur bereikt zijn.

Achteraf gezien zijn er nog wat verbeterpuntjes:
- voortaan een 33 cl blikje i.p.v. 50 cl
- 1 pakketje met houtsnippers is genoeg
- volgende keer op het eind de temperatuur nog omhoog voor een krokant velletje

Samengevat, hij smaakte .. maar kan nog beter...

20200717_162257.jpg


20200717_162334.jpg


20200717_162355.jpg


20200717_162754.jpg


20200717_170912.jpg
 
Lekker hoor
 
Ziet er lekker chicky uit.
Verbeter punten zijn er altijd. Die zijn nl de beste reden om het nog eens te maken.
Idee van de platesetter zo te gebruiken had ik me nog niet bedacht. Mooi
 
170 graden C. is niet bepaald L&S, vandaar dat ik hem verplaats naar H&F.
Mooie BCC, jammer, geen foto's hebt van het eindresultaat.
Toch gefeliciteerd met je tokkie
 
Mooi gemaakt, ze staat er mooi op. Welkom bij de Tokkies.
 
leerzame run geweest. goed gegeten en er is nog wat te verbeteren. dat betekend: nog een keer maken
gefeliciteerd met je tokkie
 
Chicky heeft mooi wat kleur op gedaan hoor. Lekkere run om je nieuwe Q eens lekker vies te laten worden. En verbeterpunten zul ja altijd hebben. Al is het maar om een excuus te hebben het over te doen
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan