Vandaag voor het eerst beer can chicken gemaakt. Het nodige gelezen erover en aan de slag gegaan.
Ik heb gebruik gemaakt van de ring + plate setter die bij m'n weber geleverd zijn.
2 pakketjes met houtsnippers erbij en de kip in een lekbak direct op de plate setter.
Sondes erin en deksel dicht. Temperatuur bleef mooi rond de 170 graden.
Na een uurtje zou de juiste temperatuur bereikt zijn.
Achteraf gezien zijn er nog wat verbeterpuntjes:
- voortaan een 33 cl blikje i.p.v. 50 cl
- 1 pakketje met houtsnippers is genoeg
- volgende keer op het eind de temperatuur nog omhoog voor een krokant velletje
Samengevat, hij smaakte .. maar kan nog beter...
Ik heb gebruik gemaakt van de ring + plate setter die bij m'n weber geleverd zijn.
2 pakketjes met houtsnippers erbij en de kip in een lekbak direct op de plate setter.
Sondes erin en deksel dicht. Temperatuur bleef mooi rond de 170 graden.
Na een uurtje zou de juiste temperatuur bereikt zijn.
Achteraf gezien zijn er nog wat verbeterpuntjes:
- voortaan een 33 cl blikje i.p.v. 50 cl
- 1 pakketje met houtsnippers is genoeg
- volgende keer op het eind de temperatuur nog omhoog voor een krokant velletje
Samengevat, hij smaakte .. maar kan nog beter...