- Berichten
- 49
Al een tijd op mijn lijstje: beer can chicken.
Gisteren was het dan eindelijk zover.
Had een mooie kip gehaald bij de plaatselijke poelier, in de rub gezet met kipkruiden en roosmarijn.
Blikje Hertog Jan er in, blokje appel rookhout erbij en wachten maar.
De temperatuur bleef een beetje steken rond de 150 graden, daarom vond ik het lang duren voordat hij de juiste kerntemperatuur had. Kan ook komen omdat ik honger had..
De kip was wel heel sappig en lekker van smaak. De kinderen en ik hebben er van gesmuld, mijn vrouw houdt er niet zo van als ze kan zien waar het vlees vandaan komt
Volgende keer anders:
Het blikje bier voor verwarmen, was ik nu vergeten. En er mag meer een knapperig korstje opzitten, volgende keer misschien iets meer opstoken op het eind.
Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk
Gisteren was het dan eindelijk zover.
Had een mooie kip gehaald bij de plaatselijke poelier, in de rub gezet met kipkruiden en roosmarijn.
Blikje Hertog Jan er in, blokje appel rookhout erbij en wachten maar.
De temperatuur bleef een beetje steken rond de 150 graden, daarom vond ik het lang duren voordat hij de juiste kerntemperatuur had. Kan ook komen omdat ik honger had..
De kip was wel heel sappig en lekker van smaak. De kinderen en ik hebben er van gesmuld, mijn vrouw houdt er niet zo van als ze kan zien waar het vlees vandaan komt

Volgende keer anders:
Het blikje bier voor verwarmen, was ik nu vergeten. En er mag meer een knapperig korstje opzitten, volgende keer misschien iets meer opstoken op het eind.







Verstuurd vanaf mijn MIX met Tapatalk