BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Beef Ribs🐄

 
 

Tom

Kooltjesharker
Berichten
169
Hoi allemaal,

Vandaag ben ik lekker op tijd opgestaan om eens beef ribs te gaan maken op de kamado.
Heb eerst de silverskin er zo goed als ik kon eraf gehaald met een mes die daar eigenlijk niet echt geschikt voor is maja bij gebrek aan een uitbeen mes moest ik toch iets😂.
1AD8C51E-9C59-4A7F-B667-984A4C7DE7D4.jpeg

47B69D08-39D6-4867-8BA1-CF0BE6A0FAB3.jpeg

6E96C963-66A5-4F40-8ABD-B31223CFA166.jpeg

Nadat ik zo goed als ik kon het vlies heb verwijderd en aan de bot kant het vlies kruislings heb in gesneden heb ik er een rub op gedaan van Van Beekum.
En toen 4 uur op 110-120 graden indirect.en 3 Chucks appel rookhout toegevoegd.
966A656F-F5FE-4E64-8615-EBF57FF23BED.jpeg

Na die 4 uur ingepakt in butcherpaper.
9A36CB0A-F22E-4FAC-A007-576B7109C80B.jpeg

D24A1098-2BA4-4875-B4C9-AF6BD7CCBD15.jpeg

Het duurde toen nog 4,5 uur voordat ik een kerntemperatuur had bereikt van 90 graden.
Na een half uur daarna had ik 92graden en toen vond ik het na het prikken goed om te eten.😁
8456149B-6775-4692-A7B1-C8E750C1BF8B.jpeg

57C9CDC9-0E9F-46B9-A107-947DAA9DC3A5.jpeg

363D65FF-F209-42D6-B3B8-363BCB64B0BC.jpeg


Lekker een dagje bezig geweest en het resultaat was goed.
Lekker mals ook maar als ik volgende keer zou moeten kiezen tussen beef ribs of spareribs dan ga ik toch voor de spareribs😜.

Overigens had ik tijdens deze run dat mijn grill temp 15-20 graden hoger was als de dometemperatuur volgens die meter.(normaal is het toch altijd andersom🤔?)Maar na een snelle navraag hier op het forum was mij verteld dat ik gewoon de griltemperatuurmeter aan moet houden en niet meer naar die domemeter moet kijken😂.
 
Laatst bewerkt:
Duurt even maar dan heb je ook wat. 👌🏻
 
Lekker hoor, goed gelukt!👌🏻
 
mooie run en lekker bezig geweest.
mooie fotos ook
 
Heerlijke beef-ribs geworden :love: hier is het juist andersom, ik heb vele malen liever beef-ribs dan spareribs 😜
 
Mijn rooster temp is ook hoger dan de doom.
Ik heb vanmiddag de meter helemaal schoongemaakt van vet enzo en toen in kokend water gedaan. Hij gaf toen precies 100 graden aan dus misschien heeft het schoonmaken geholpen. En anders dan gewoon die rooster temp aanhouden.

Ik zal het woensdag zien😜☀️👍🏼
 
Mooie ribs geworden, zal gesmaakt hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan