
Voor mijn marinade gebruikte ik
- 6 eetlepels gepeaty whisky
- 3 eetlepels soyasaus
- 3 eetlepels Ketjap manis
- 3 eetlepels worcestershire sauce
- 3 eetlepels HP sauce
- 3 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1 koffielepel zachte paprikapoeder
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel chilivlokken
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 1 koffielepel ajuinpoeder
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel citroengraspoeder
- snuifje peper en zout

Als vlees gebruikte ik een goede 600 gr steak, geen gerijpt vlees of andere fancy toestanden, maar gewoon een mager stuk wit-blauw biefstuk welke ik tegen de draad in in dunne schijfjes van maximum 4-5 mm dikte sneed.

Het geheel 24 uur in de koelkast laten marineren

Het vlees afdoppen met keukenpapier en op de bbq leggen. Het was het uitgelezen moment om de smokenator die ik heb laten maken in te weiden.
De bak vol met houtskool en er ging ook een flink stuk druivenrank bij.
Het bakje met water heb ik weggelaten daar het bij beef jerky echt de bedoeling is om het vlees uit te drogen.
De temperatuur hield ik tussen de 80 en de 90 graden.

4-5 uren was dit het resultaat, waarna we nog wat extra karakter hebben moeten tonen om het te laten afkoelen.
Daarna heeft het helaas minder lang geleefd dan er tijd nodig was om het te maken. En er wordt al volop gezaagd voor een 2e reeks
