Gister voor het eerst BCC op een kolen bbq klaargemaakt.
Eigenlijk moet het BCV zijn want de poelier had geen grote kip liggen maar wel een grote veldhoen...
Alles klaar voor een sessie met gevogelte.

Vogel gerubt met een rub van peper, zout, knoflook, ui, paprika en koriander, niet teveel, want mijn vrouw vindt dat niet zo lekker (en ze wilde ook niet bij de buren eten
) dus.

Bbq is klaar voor de bcc. 190C, wat hout erop, helaas bleek het wat veel! Gevolg, dikke en dikke grijze rook, pas na een aantal minuten werd het de mooie blauwe rook.
Na 45 min naar de temperatuur gekeken en die bleef op 190C en de vogel was mooi aan het garen.


Totaal 1,5u en gaar. Temp. op de borst 77C en op de poot 83C.

Sap dat uit de vogel komt is doorzichtig, de kleur is goed, bij het snijden valt het bijna van het karkas af. Smaakt best goed... sappig maar
teveel rooksmaak!!! Kruidenmengsel mag wat meer aanwezig zijn (sorry lief volgende keer wat meer). En wat minder rookhout of geen.
Ben best tevreden ( mijn vrouw ook) maar er is ruimte voor verbetering. Tips en aanbevelingen welkom.
Voor ieder nog een fijne zondag.
Eigenlijk moet het BCV zijn want de poelier had geen grote kip liggen maar wel een grote veldhoen...
Alles klaar voor een sessie met gevogelte.

Vogel gerubt met een rub van peper, zout, knoflook, ui, paprika en koriander, niet teveel, want mijn vrouw vindt dat niet zo lekker (en ze wilde ook niet bij de buren eten


Bbq is klaar voor de bcc. 190C, wat hout erop, helaas bleek het wat veel! Gevolg, dikke en dikke grijze rook, pas na een aantal minuten werd het de mooie blauwe rook.
Na 45 min naar de temperatuur gekeken en die bleef op 190C en de vogel was mooi aan het garen.


Totaal 1,5u en gaar. Temp. op de borst 77C en op de poot 83C.

Sap dat uit de vogel komt is doorzichtig, de kleur is goed, bij het snijden valt het bijna van het karkas af. Smaakt best goed... sappig maar
teveel rooksmaak!!! Kruidenmengsel mag wat meer aanwezig zijn (sorry lief volgende keer wat meer). En wat minder rookhout of geen.
Ben best tevreden ( mijn vrouw ook) maar er is ruimte voor verbetering. Tips en aanbevelingen welkom.
Voor ieder nog een fijne zondag.