BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer BCC! En zeker niet de laatste...

 
 

Bookie

Kooltjesharker
Berichten
188
Net voor het weekend in te springen beercan chicken gemaakt voor de eerste keer. Even gekeken op Youtube (Noskos natuurlijk) waarop we moeten letten en let's go!

Van bier had ik niet zoveel meer liggen dus het is een Belgische, eenvoudige pils geworden. (toch paar slokjes gedaan ipv weg te gieten)

IMG_0346.jpg


De kip kwam gewoon van Lidl. Niet duur en als het mislukt geen erg.

IMG_0348.jpg


Lekker in de kruiden gezet (kippenkruiden, satékruiden, peper). Nog wat kruiden binnenin. De vrouw had ook lookpoeder gevraagd op de kip maar dit was ik vergeten!

Omdat de kip buiten geen kleurtje kreeg toch maar op de Q gezet...

IMG_0349.jpg


Qua opstelling hetzelfde gedaan zoals op youtube - Noskos. Ook appelhout om wat te roken.
IMG_0351.jpg


Na een tijdje eens controleren en alles verliep zoals verzien

IMG_0354.jpg


Naar het einde toe had deze al een mooie kleur maar had nog wat kerntemperatuur nodig ...

IMG_0355.jpg


Et voila!

IMG_0356.jpg

IMG_0358.jpg


IMG_0360.jpg


Niets gaat verloren! Alles wat niet op was nog verzameld, van het karkas gehaald om de dag nadien op een broodje te leggen. Met 9 km per dag wandelen in de Ardennen gepland was deze een perfecte snack!
IMG_0368.jpg


Het vlees was supermals en sappig. Samen met het appelhout echt een heerlijke maaltijd voor weinig geld en eenvoudig ! De vrouw was ook fan (y)
 
Mooi. Je eerste run voor een BCC ?
Jammer van het beetje zwart, maar dat kan de lekkere pret op het broodje niet drukken. Smakelijk.
 
Mooi. Je eerste run voor een BCC ?
Jammer van het beetje zwart, maar dat kan de lekkere pret op het broodje niet drukken. Smakelijk.

Klopt, collega's op het werk waren er al enkele keren over bezig dus kon niet meer wachten om het ook eens uit te proberen.
In het echt was het minder donker maar volgende keer mag het zeker wat minder qua kleuring
 
Kip altijd goed. Gefeliciteerd met je BCC.
 
Zo'n BCC is altijd heerlijk, gefeliciteerd met je sticker.
Indien je een volledige maaltijd wil, aardappelen in partjes voorkoken en dan in je lekbak leggen en verder laten garen met je kip.
Hier zijn ze daar alvast fan van, met wat in ringen/repen gesneden ui er tussen en een beetje rub over de de aardappelen gestrooid.
 
Prima biercankip geworden had ik best willen proeven, gefeliciteerd met je tokkie. ;)
 
zo, dat ziet er goed uit zeg. lekker kippetje.
en dan zo'n broodje tijdens een wandeling in de Ardennen. Wat kan het leven mooi zijn.
Prachtig
 
Lekker kippetje hoor. Gefeliciteerd met je 🐔
 
Kippetje uiteindelijk toch lekker gekleurd buiten
 
Lekker chicky heb je daar op de weber gehad. En zo als het heurt niks verloren laten gaan. BBQ kip op een broodje is geweldig lekker. Dat mot smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan