Hallo iedereen,
Na lang lezen dacht ik dat mijn theoretische kennis voldoende genoeg was om in de praktijk aan de beercan chicken te beginnen.
Gisteren op stap met mijn vader op BBQgadget jacht en kwamen met 2 bcc GBS systemen thuis van Weber.
We maken graag groenten klaar op de BBQ en dit dient ook prima als groentenkorf om in de bbq te doen...
Ik wou jullie mijn creatie niet onthouden want zonder jullie kennis en tips zou ik helemaal de mist in gegaan zijn.
Beginnen bij het begin
:
BBQ indirect indelen - De vuursteen/hitteschild methode:
Kip erop.
Gemarineerd op de manier dat in het Weber kookboek staat door mijn vader.
In het biervat een pintje, rozemarijn, look, ui, een halve citroen en wat zwarte peperbollen.
Het vuur stond al aan dus dachten we ook wat knabbeltjes op te leggen voor het lange wachten
De houtkeuze voor de rook is gevallen op Appel, ik wou subtiel beginnen... Om zot te doen hebben we nog tijd genoeg
BBQ blijft mooi stabiel op temperatuur. Ik denk dat ik 5734 keer de temp heb gechecked ;D
Wat me wel opviel is dat wanneer het deksel eraf ging en in het begin de temp heel moeilijk te verlagen was.
Pas nadat alle gaten boven en onder toe was bleef de temp stabiel op 180 graden. Was wel stress
Maar goed, er mag ook een beetje gewerkt worden he
Na 40 minuten de groentjes erin.
We hadden ook nog een klein haantje liggen, en net zoals elke goede Belg altijd denken dat er te weinig eten zal zijn
Haantje gevuld met ui, rozemarijn, look, en een halve limoen.
De kip had trouwen een mooie kleur van de rook. En dit na 40 minuten... Ik was blij!
Na anderhalf uur borst temp 96 graden en dijen hadden volgens de meter 85 graden en ze zag er goed uit:
Bij het aansnijden bleken de bouten echter nog niet uitgebakken te zijn. Bizar...
Het sap was helder, de kerntemperatuur was goed, de kip had 10 minuten gerust. toch zal het vlees nog "rood"
maar niets dat 3 minuten op de kolen in de weg stond, even erop en klaar.
Borstvlees was trouwens wel prima.
Het resultaat, simpel en vers:
Het verdict:
Mijn vader: vond de kruiding flauw. Maar de techniek goed. Niets dat een ander/eigen recept niet kan oplossen
Ikzelf: Vond de subtiele lichte appelrook heerlijk. Het was lekker, maar de marinade/rub mocht inderdaad wat meer ballen hebben...
Moeder: en tevens ook grootste fan
vond het natuurlijk fantastisch... het borstvlees zag eruit als "charcuterie"
Vrouw: en tevens ook de eerlijkste fan 8) vond het lekker, maar haar borstvlees vond ze te droog... misschien hier nog wat tweaken met temperatuur en tijd.
Mijn dochter: Ze is 19 maand en tevens mijn meest kritische fan :-* zij vond het fantastisch heerlijk. Ze had al een volledig haantjesfilet op met haar groenten, maar vond dat ze nog plaats had voor bijna een volledige kippendij
verdict van mijn eerste Weber avontuur:
Ik heb letterlijk de smaak te pakken 8) 8)
Verwacht maar veel meer verslagen van mij binnenkort!
Trouwens dank aan iedereen hier!! Wat een ongelooflijke bron van informatie en vooral de toegankelijkheid en vriendelijkheid van delen is hier fenomenaal!
EDIT: foto's veranderd van dropbox naar photobucket.
Na lang lezen dacht ik dat mijn theoretische kennis voldoende genoeg was om in de praktijk aan de beercan chicken te beginnen.
Gisteren op stap met mijn vader op BBQgadget jacht en kwamen met 2 bcc GBS systemen thuis van Weber.
We maken graag groenten klaar op de BBQ en dit dient ook prima als groentenkorf om in de bbq te doen...
Ik wou jullie mijn creatie niet onthouden want zonder jullie kennis en tips zou ik helemaal de mist in gegaan zijn.
Beginnen bij het begin


BBQ indirect indelen - De vuursteen/hitteschild methode:

Kip erop.
Gemarineerd op de manier dat in het Weber kookboek staat door mijn vader.
In het biervat een pintje, rozemarijn, look, ui, een halve citroen en wat zwarte peperbollen.
Het vuur stond al aan dus dachten we ook wat knabbeltjes op te leggen voor het lange wachten

De houtkeuze voor de rook is gevallen op Appel, ik wou subtiel beginnen... Om zot te doen hebben we nog tijd genoeg


BBQ blijft mooi stabiel op temperatuur. Ik denk dat ik 5734 keer de temp heb gechecked ;D
Wat me wel opviel is dat wanneer het deksel eraf ging en in het begin de temp heel moeilijk te verlagen was.
Pas nadat alle gaten boven en onder toe was bleef de temp stabiel op 180 graden. Was wel stress

Maar goed, er mag ook een beetje gewerkt worden he


Na 40 minuten de groentjes erin.
We hadden ook nog een klein haantje liggen, en net zoals elke goede Belg altijd denken dat er te weinig eten zal zijn

Haantje gevuld met ui, rozemarijn, look, en een halve limoen.
De kip had trouwen een mooie kleur van de rook. En dit na 40 minuten... Ik was blij!

Na anderhalf uur borst temp 96 graden en dijen hadden volgens de meter 85 graden en ze zag er goed uit:

Bij het aansnijden bleken de bouten echter nog niet uitgebakken te zijn. Bizar...
Het sap was helder, de kerntemperatuur was goed, de kip had 10 minuten gerust. toch zal het vlees nog "rood"
maar niets dat 3 minuten op de kolen in de weg stond, even erop en klaar.
Borstvlees was trouwens wel prima.
Het resultaat, simpel en vers:


Het verdict:
Mijn vader: vond de kruiding flauw. Maar de techniek goed. Niets dat een ander/eigen recept niet kan oplossen

Ikzelf: Vond de subtiele lichte appelrook heerlijk. Het was lekker, maar de marinade/rub mocht inderdaad wat meer ballen hebben...
Moeder: en tevens ook grootste fan

Vrouw: en tevens ook de eerlijkste fan 8) vond het lekker, maar haar borstvlees vond ze te droog... misschien hier nog wat tweaken met temperatuur en tijd.
Mijn dochter: Ze is 19 maand en tevens mijn meest kritische fan :-* zij vond het fantastisch heerlijk. Ze had al een volledig haantjesfilet op met haar groenten, maar vond dat ze nog plaats had voor bijna een volledige kippendij

verdict van mijn eerste Weber avontuur:
Ik heb letterlijk de smaak te pakken 8) 8)
Verwacht maar veel meer verslagen van mij binnenkort!
Trouwens dank aan iedereen hier!! Wat een ongelooflijke bron van informatie en vooral de toegankelijkheid en vriendelijkheid van delen is hier fenomenaal!
EDIT: foto's veranderd van dropbox naar photobucket.