BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer bacon

 

Lankie010

Gemarineerd
Berichten
1.591
Goededag

Na lang niets gepost te hebben ,wil ik deze toch graag delen.

Voor de eerste keer zelf bacon gemaakt.

Recept van noskos aangehouden.
Nitrietzout bij plaatselijke slager gehaald.

Buikspek eerst een week in de koelkast en elke dag effe draaien.
Leerzaam om te zien dat het zout eerst vocht uit het vlees trekt en daarna er weer in trekt.
Daarna afgepoeld en een dag laten drogen in de koelkast.
20231212_195024.jpg

Na ruim een week de green egg aangestoken en 2 blokjes appelhout toegevoegd voor de rook.
20231213_193040.jpg

Bij 65 graden kern vlees van de kamado en na afkoelen in de koelkast.
Dag erop alles gesneden en verpakt.
20231214_215445.jpg

De bacon is veel lekkerder dan uit de winkel.
20231214_221055.jpg

EN weer wat wijzer geworden.

Groeten Erwin
 
Ziet er prima uit en is zeker lekkerder dan uit de plaatselijke Appie
 
Bedankt voor de inspiratie, ziet er goed uit
 
Het is zo lekker! Heerlijk om een voorraadje in de vriezer te hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan