- Berichten
- 371
Hoi,
Bij Vuur en Rook op visite geweest en heb daar 2kg bacon meegenomen. Helaas hadden ze het niet aan 1 stuk, dus heb ik een paar kleine stukjes meegekregen.
Ik heb volgens het "Standaard" Bacon recept de droge pekel klaargemaakt en die verdeeld over alle 5 de stukken buikspek alvorens ik ze verpakt heb in aparte ziplock zakken.
Heb Prague Powder #1 gebruikt van homecuring.co.uk
Weekje later uit de ziplock en afgespoeld zodat al het zout eraf was en vervolgens op de Smokey Mountain.
Plaatjes:








Na afloop een stukje tot plakjes gesneden en nog even op de BBQ krokant gebakken.
Bacon is goed gelukt, maar is wel een tikkeltje aan de zoute kant.
Op een broodje met een eitje of door de spaghetti carbonara is deze erg lekker!
Volgende keer misschien een iets 'zoetere' pekel proberen om te zien wat voor een effect dat heeft.
Tevens wil ik de volgende keer ook een stuk buikspek aan ??n stuk hebben zodat het zoute misschien ook wat meer meevalt omdat de pekel minder oppervlakte heeft en dus het vlees misschien minder zout is?
Anyways, leuk om te doen en wordt zeker vervolgd ;-)
Bij Vuur en Rook op visite geweest en heb daar 2kg bacon meegenomen. Helaas hadden ze het niet aan 1 stuk, dus heb ik een paar kleine stukjes meegekregen.
Ik heb volgens het "Standaard" Bacon recept de droge pekel klaargemaakt en die verdeeld over alle 5 de stukken buikspek alvorens ik ze verpakt heb in aparte ziplock zakken.
Heb Prague Powder #1 gebruikt van homecuring.co.uk
Weekje later uit de ziplock en afgespoeld zodat al het zout eraf was en vervolgens op de Smokey Mountain.
Plaatjes:








Na afloop een stukje tot plakjes gesneden en nog even op de BBQ krokant gebakken.
Bacon is goed gelukt, maar is wel een tikkeltje aan de zoute kant.
Op een broodje met een eitje of door de spaghetti carbonara is deze erg lekker!
Volgende keer misschien een iets 'zoetere' pekel proberen om te zien wat voor een effect dat heeft.
Tevens wil ik de volgende keer ook een stuk buikspek aan ??n stuk hebben zodat het zoute misschien ook wat meer meevalt omdat de pekel minder oppervlakte heeft en dus het vlees misschien minder zout is?
Anyways, leuk om te doen en wordt zeker vervolgd ;-)