sebastiaan
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Zojuist voor de eerste keer buikspek in de pekel gelegd voor het maken van bacon maar nu vraag ik mij af hoe lang het spek daar in moet blijven liggen :-/ Voor de pekel heb ik de aanwijzingen uit deze post van Noskos gevolgd.
Het stuk buikspek is een plat stuk van 4cm dik. Als ik in het EU-richtlijn topic kijk dan zou het pekelen met een dag klaar zijn als ik die grafiek goed begrijp. Noskos zijn recept heeft het over een week in de pekel. Dat zou een stuk van 12cm dik zijn maar als ik de foto's die er bij staan zo bekijk is dat stuk geen 12cm dik. Of ik ben heel slecht in inschatten
Waar ik nu dus over twijfel is of de bacon morgen klaar is met pekelen of pas over een week. Het is nogal een verschil tussen de aanwijzingen. Wie van jullie ervaren bacon makers kan mij daar mee op weg helpen?
Het stuk buikspek is een plat stuk van 4cm dik. Als ik in het EU-richtlijn topic kijk dan zou het pekelen met een dag klaar zijn als ik die grafiek goed begrijp. Noskos zijn recept heeft het over een week in de pekel. Dat zou een stuk van 12cm dik zijn maar als ik de foto's die er bij staan zo bekijk is dat stuk geen 12cm dik. Of ik ben heel slecht in inschatten

Waar ik nu dus over twijfel is of de bacon morgen klaar is met pekelen of pas over een week. Het is nogal een verschil tussen de aanwijzingen. Wie van jullie ervaren bacon makers kan mij daar mee op weg helpen?