BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer (3-2-1)spare ribs op de weber mt

 

Reuvers zient

Sprokkelaar
Berichten
25
Bij de slager 2 strengen ribben gehaald. (Iemand die mij het verschil tussen verschillende soorten wil uitleggen? shortribs, etc..
Naar recept van Noskos klaargemaakt en op de Weber laten garen met de diffuserplate en kolenring. Heb appelhout gebruikt voor het roken. Zat een mooie rookring in en smaakten heerlijk. Zondagmiddag goed besteed
17a927cd4b53bbd04a4cccfbde1c411e.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: STL
Mooi dat het gelukt is.

verschil in de soorten ribben:

short rib, is geen kleime sparerib maar zijn de ribben van een rund.

babyback ribs zijn de ribben van het varken die dicht bij de ruggenwervel liggen. Vaak best krom.

buikribben zijn de spareribs die meer bij de borst van het varken, de buik, de onderkant van het varken. Deze zijn vaak platter van vorm. Hier kan je de St. Louis cut op loslaten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan