- Berichten
- 61
Hoi!
Ik heb de stap genomen om maar eens voor het eerst voor een heerlijke picanha te gaan. Ik heb een mooi grain fed stuk gekregen met nog redelijk wat vet erop.
Na het vet ingesneden te hebben heb ik de vet kant flink ingezout en op de vleeskant ook gezout en gepeperd.
Ik heb eerst low en slow tussen de 105 en 120 graden gehouden tot hij 48 graden was. Daarna afgefakkeld tot een graad of 53, bij het rusten ging hij nog door naar de 56.
De smaak was echt heel erg goed en mega mals. Misschien iets te veel vlammen.... daardoor misschien net wat donker geworden op sommige stukken, maar dat was niet te proeven. We hebben hem misschien net wat te dik gesneden hier en daar....verder was het top.
Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Ik heb de stap genomen om maar eens voor het eerst voor een heerlijke picanha te gaan. Ik heb een mooi grain fed stuk gekregen met nog redelijk wat vet erop.
Na het vet ingesneden te hebben heb ik de vet kant flink ingezout en op de vleeskant ook gezout en gepeperd.
Ik heb eerst low en slow tussen de 105 en 120 graden gehouden tot hij 48 graden was. Daarna afgefakkeld tot een graad of 53, bij het rusten ging hij nog door naar de 56.
De smaak was echt heel erg goed en mega mals. Misschien iets te veel vlammen.... daardoor misschien net wat donker geworden op sommige stukken, maar dat was niet te proeven. We hebben hem misschien net wat te dik gesneden hier en daar....verder was het top.






Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk