BasBQ
Beef en Steak

Eerste foto van mijn gepekelde Buikspek

 
 
 

riona

Gemarineerd
Berichten
1.913
Ik ga proberen op verzoek iedere week een foto van mijn buikspek te plaatsen tot rond de kerst.

010ouu.jpg
 
Ben heel benieuwd. Nog een volger hier!
 
Ik zou nooit zo lang kunnen wachten ;) , veel geduld en succes.
 
Weer een foto van mijn Buikspek.
Een week later en ik zie nog geen verschil.

003xc.jpg
 
Ik heb de draadjes even samen gevoegd, op die manier kan iedereen de voorgang in één draadje zien tot aan de kerst en hoeven we niet naar allerlei draadjes te springen om later het hele verhaal te lezen ;)

Is het voor je gevoel nog iets veranderd? Steviger geworden o.i.d.? En qua kleur zie ik op de foto's ook niet veel verschil, als ik bacon maak dan wordt het altijd wat roder.
 
Het ziet er goed uit. Maar wat voor verschil verwacht je te zien? Normaal verkleurd het vlees naar grijs maar in het vacuum gebeurt dat niet. Dus je spek zal er zo uit blijven zien tot aan de kerst. Gewoon op blijven letten of er luchtbellen in komen. Dat is vaak een teken van verzuring.
 
Bert, zal je geen verschil merken in stevigheid van het vlees?
 
Frits zei:
Bert, zal je geen verschil merken in stevigheid van het vlees?

Nee dat ga je in het vacuum niet merken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan