- Berichten
- 79
Vandaag voor de tweede maal een BCC gemaakt, en de eerste keer sinds ik lid ben van dit forum. Daar moest dus een kleine reportage bij!
Eerst 2x gewassen in water met een scheutje azijn. Toen de rub van binnen en buiten, en dan over het blikje. Een propje in de nek zodat de stoom beter zijn werk kan doen, en de thermometer geplaatst. Deze heb ik daarna verplaatst, nadat ik bij het opzoeken van de juiste kerntemperatuur las dat het beter was om deze bij een hele kip tussen de bats en het karkas te steken.
Daarna een uurtje laten rusten in de koelkast, en toen op de Q. Nu werd me wel gelijk duidelijk dat het erg belangrijk is een goede dome en vleesthermometer aan te schaffen. Deze kip van 1100 gram zou bij een temperatuur van 180-190 graden C na een uur en een kwartier zo ongeveer gaar moeten zijn. Dit heeft in het totaal 2 uur geduurd. Dus toch erg veel last van de afwijking van de weber thermometer.
Een maverick heeft de voorkeur dacht ik hier gelezen te hebben? Heb er al gezien op het internet voor rond de 40 euro. Kan dit wat zijn, of is dat te goedkoop?
In ieder geval, uiteindelijk was de kip weer erg geslaagd. Deze hebben we opgegeten samen met friet en appelmoes, zo vinden wij kip hier het lekkerst! We kunnen niet wachten tot de volgende keer
Eerst 2x gewassen in water met een scheutje azijn. Toen de rub van binnen en buiten, en dan over het blikje. Een propje in de nek zodat de stoom beter zijn werk kan doen, en de thermometer geplaatst. Deze heb ik daarna verplaatst, nadat ik bij het opzoeken van de juiste kerntemperatuur las dat het beter was om deze bij een hele kip tussen de bats en het karkas te steken.
Daarna een uurtje laten rusten in de koelkast, en toen op de Q. Nu werd me wel gelijk duidelijk dat het erg belangrijk is een goede dome en vleesthermometer aan te schaffen. Deze kip van 1100 gram zou bij een temperatuur van 180-190 graden C na een uur en een kwartier zo ongeveer gaar moeten zijn. Dit heeft in het totaal 2 uur geduurd. Dus toch erg veel last van de afwijking van de weber thermometer.
Een maverick heeft de voorkeur dacht ik hier gelezen te hebben? Heb er al gezien op het internet voor rond de 40 euro. Kan dit wat zijn, of is dat te goedkoop?
In ieder geval, uiteindelijk was de kip weer erg geslaagd. Deze hebben we opgegeten samen met friet en appelmoes, zo vinden wij kip hier het lekkerst! We kunnen niet wachten tot de volgende keer







