Ik had al wel eens kant-en-klare spareribs van de Duitse Lidl op de vorige BBQ gehad, en die waren op zich niet verkeerd. Op de nieuwe Weber wilde ik wel eens 'echte' ribs proberen, en vandaag had ik daar mooi de tijd voor.
Ik heb de Easterwood-methode toegepast, om mijn ongeduld wat in toom te houden
Eerst de rub gemaakt
Daarna het membraan verwijderen
De rub op de ribs en weer terug in de koelkast. Na een paar uur komen ze er dan zo uit.
BBQ aansteken, ribs er op, anderhalf uur wachten (werd iets langer, ivm temperatuur-problemen)
Glaze er op, en weer terug in de ketel
Daarna mochten ze op het bord
Ze waren superlekker! De glaze was lekker plakkerig, het vlees had een goeie bite. Had wel iets malser gemogen, maar dat had denk ik met de keteltemperatuur te maken.
Na het aansteken en het eerste uur bleef de temperatuur netjes rond 150 C. Wel met alle schuiven open. Dit had ik niet verwacht, normaal moet de onderste toch minstens half-dicht? Heeft iemand enig idee waardoor de lage temperatuur komt? De 'kwaliteit' briketten (dit waren niet hele beste denk ik), het feit dat alle briketten aan ??n kant lagen in plaats van verdeeld over twee kanten, of had ik vaker het as moeten verwijderen?
De blokker-thermometer zat ook het verst bij de briketten vandaan, anders kon ik de temperatuur niet aflezen Dit helpt denk ik ook niet mee. Een betere thermometer staat al op de Amazon Wunschzettel
Voor een eerste keer was ik niet ontevreden. The only way is up, zullen we maar zeggen
Ik heb de Easterwood-methode toegepast, om mijn ongeduld wat in toom te houden
Eerst de rub gemaakt
Daarna het membraan verwijderen
De rub op de ribs en weer terug in de koelkast. Na een paar uur komen ze er dan zo uit.
BBQ aansteken, ribs er op, anderhalf uur wachten (werd iets langer, ivm temperatuur-problemen)
Glaze er op, en weer terug in de ketel
Daarna mochten ze op het bord
Ze waren superlekker! De glaze was lekker plakkerig, het vlees had een goeie bite. Had wel iets malser gemogen, maar dat had denk ik met de keteltemperatuur te maken.
Na het aansteken en het eerste uur bleef de temperatuur netjes rond 150 C. Wel met alle schuiven open. Dit had ik niet verwacht, normaal moet de onderste toch minstens half-dicht? Heeft iemand enig idee waardoor de lage temperatuur komt? De 'kwaliteit' briketten (dit waren niet hele beste denk ik), het feit dat alle briketten aan ??n kant lagen in plaats van verdeeld over twee kanten, of had ik vaker het as moeten verwijderen?
De blokker-thermometer zat ook het verst bij de briketten vandaan, anders kon ik de temperatuur niet aflezen Dit helpt denk ik ook niet mee. Een betere thermometer staat al op de Amazon Wunschzettel
Voor een eerste keer was ik niet ontevreden. The only way is up, zullen we maar zeggen