D
debaaszelf
Gast
Vandaag mijn eerste (echte) Pulled Pork gemaakt.
Gisteravond het stuk procureur in de rub, hiervoor heb ik de basisrub gebruikt met 2 eetlepes Tex-Mex kruiden van Fiddes Payne.
Dit heeft de nacht in de koelkast doorgebracht.
Ik ben vanmorgen een uur of 8 begonnen
BBQ bekleed met aluminium folie, stenen er tussen en een stuk of 10 Kokos briketten onder op het rooster.
Starter gevuld met 2 aanmaak blokjes en 20 briketten.
Na een minuut of 15 op de koude gelegd en wachten.........
Na een hoop geklooi met de temperatuur. Vlees der op wat rooksnippers er bij en smoken.......
De temperatuur van het vlees steeg vrij snel naar mijn idee, nadat hij er een uur of 4 in lag was hij al een graad of 80.
Toen hem verpakt in alu folie en met de rooster gaten dicht en deksel op een kier nog een 3 uur laten liggen waarbij de tempratuur niet boven de ?95? uit kwam.
Na het Low en Slow proces een uurtje rusten
Uiteindelijk een heerlijk stuk vlees... En heel erg makkelijk te pullen...
We hebben met z'n 2e er van zitten smullen, hij was niet droog (gelukkig)
Morgen de restjes opeten..
Waarom dit mijn eerste echte PP is, is omdat ik er ook een keer een in de oven gemaakt heb.
Ik zeg al met al een geslaagde dag.
Gisteravond het stuk procureur in de rub, hiervoor heb ik de basisrub gebruikt met 2 eetlepes Tex-Mex kruiden van Fiddes Payne.

Dit heeft de nacht in de koelkast doorgebracht.

Ik ben vanmorgen een uur of 8 begonnen
BBQ bekleed met aluminium folie, stenen er tussen en een stuk of 10 Kokos briketten onder op het rooster.
Starter gevuld met 2 aanmaak blokjes en 20 briketten.
Na een minuut of 15 op de koude gelegd en wachten.........
Na een hoop geklooi met de temperatuur. Vlees der op wat rooksnippers er bij en smoken.......

De temperatuur van het vlees steeg vrij snel naar mijn idee, nadat hij er een uur of 4 in lag was hij al een graad of 80.
Toen hem verpakt in alu folie en met de rooster gaten dicht en deksel op een kier nog een 3 uur laten liggen waarbij de tempratuur niet boven de ?95? uit kwam.

Na het Low en Slow proces een uurtje rusten

Uiteindelijk een heerlijk stuk vlees... En heel erg makkelijk te pullen...

We hebben met z'n 2e er van zitten smullen, hij was niet droog (gelukkig)
Morgen de restjes opeten..
Waarom dit mijn eerste echte PP is, is omdat ik er ook een keer een in de oven gemaakt heb.
Ik zeg al met al een geslaagde dag.