Recent een eigen droogkast gemaakt en de eerste batch (1 kg) groninger droge worst gemaakt met o.a.
- 3gr dextrose
- 0,5 gram helo starterculturen
Wil graag een traag gefermenteerde worst maken, dus doeltemperatuur staat op 20 graden en r.luchtvochtigheid 90%
Gisteravond waren we 5 dagen verder en weer de PH gemeten. 3 meetworsten hebben gemiddeld nog 66% van hun oorspronkelijke gewicht.
Deze zit nog boven de 6,1 (dit is het hoogste wat me strip kan meten). Nu lees ik in (over worst) dat de PH onder de 5,5 moet zijn binnen 6 dagen, anders kan alles de prullenbak in.
Vanavond nog 1 keer meten en dan wil ik de temperatuur toch lager te zetten. Indien de Ph toch niet verder is gedaalt echt weggooien of zal ik ze toch nog (na verder drogen) kunnen eten?
- 3gr dextrose
- 0,5 gram helo starterculturen
Wil graag een traag gefermenteerde worst maken, dus doeltemperatuur staat op 20 graden en r.luchtvochtigheid 90%
Gisteravond waren we 5 dagen verder en weer de PH gemeten. 3 meetworsten hebben gemiddeld nog 66% van hun oorspronkelijke gewicht.
Deze zit nog boven de 6,1 (dit is het hoogste wat me strip kan meten). Nu lees ik in (over worst) dat de PH onder de 5,5 moet zijn binnen 6 dagen, anders kan alles de prullenbak in.
Vanavond nog 1 keer meten en dan wil ik de temperatuur toch lager te zetten. Indien de Ph toch niet verder is gedaalt echt weggooien of zal ik ze toch nog (na verder drogen) kunnen eten?