Hallo iedereen!
Afgelopen weekend voor 't eerst een brisket klaar gemaakt. Overal lees je dat 't een moeilijk stuk vlees is dat snel
droog wordt... ik vond 't spannend en had me flink ingelezen.
Bij beef&steak heb ik een maandje terug in de aanbieding een brisket point van 2,5 kilo op de kop getikt, USA Grain fed voor 25 euro. Mooi prijsje!
Na een paar dagen ontdooien in de koelkast ben ik aan 't trimmen gegaan.
Daarna geinjecteerd met runderbouillon en in een vrij basic rub gezet van vooral veel paprika poeder, zwarte peper, uienpoeder en knoflookpoeder.
De volgende dag kon ie op de UDS met wat hickory rookhout. Ik heb een bakje kokend water d'r bij gezet voor wat extra vocht. Geen idee of 't veel uitmaakt...
Dit was ook m'n 2e run met mijn gloednieuwe Heatermeter v5. Bedankt Nosmo, hij doet 't perfect!
Na ongeveer 4,5 uur was de kern temperatuur 71 graden en heb ik 'm ingepakt. Probes terug gestopt en dan doorgaren tot 93 graden.
Toen de 93 graden bereikt was heb ik snel nog even een plaatje geschoten voordat hij in nieuw aluminium folie gepakt werd om een uurtje tot rust te komen.
Ik vond de bark er erg matig uitzien. Toen had ik al een vermoeden dat ik waarschijnlijk veel te weinig rookhout gebruikt had.
Na een uurtje rusten aangesneden en mijn vermoeden werd bevestigd
Zo goed als geen rookring te zien... jammer maar nu niets meer aan te doen.
Ik vond de smaak echter wel erg goed, maar dit is de eerste keer dat ik brisket heb gehad, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
Een zeer stevige rundvlees smaak. Heerlijk.
Verder was hij ietsje aan de droge kant en niet echt super mals of zo, maar absoluut niet taai.
Al met al ben ik matig tevreden en heb ik voor m'n volgende brisket dus wel wat verbeterpunten. Aldoende leert men!
Afgelopen weekend voor 't eerst een brisket klaar gemaakt. Overal lees je dat 't een moeilijk stuk vlees is dat snel
droog wordt... ik vond 't spannend en had me flink ingelezen.
Bij beef&steak heb ik een maandje terug in de aanbieding een brisket point van 2,5 kilo op de kop getikt, USA Grain fed voor 25 euro. Mooi prijsje!
Na een paar dagen ontdooien in de koelkast ben ik aan 't trimmen gegaan.

Daarna geinjecteerd met runderbouillon en in een vrij basic rub gezet van vooral veel paprika poeder, zwarte peper, uienpoeder en knoflookpoeder.

De volgende dag kon ie op de UDS met wat hickory rookhout. Ik heb een bakje kokend water d'r bij gezet voor wat extra vocht. Geen idee of 't veel uitmaakt...
Dit was ook m'n 2e run met mijn gloednieuwe Heatermeter v5. Bedankt Nosmo, hij doet 't perfect!

Na ongeveer 4,5 uur was de kern temperatuur 71 graden en heb ik 'm ingepakt. Probes terug gestopt en dan doorgaren tot 93 graden.

Toen de 93 graden bereikt was heb ik snel nog even een plaatje geschoten voordat hij in nieuw aluminium folie gepakt werd om een uurtje tot rust te komen.

Ik vond de bark er erg matig uitzien. Toen had ik al een vermoeden dat ik waarschijnlijk veel te weinig rookhout gebruikt had.
Na een uurtje rusten aangesneden en mijn vermoeden werd bevestigd

Zo goed als geen rookring te zien... jammer maar nu niets meer aan te doen.
Ik vond de smaak echter wel erg goed, maar dit is de eerste keer dat ik brisket heb gehad, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
Een zeer stevige rundvlees smaak. Heerlijk.
Verder was hij ietsje aan de droge kant en niet echt super mals of zo, maar absoluut niet taai.
Al met al ben ik matig tevreden en heb ik voor m'n volgende brisket dus wel wat verbeterpunten. Aldoende leert men!