Als beginnend kamado gebruiker, ditmaal een klassieker op de bbq, mijn allereerste beer can chicken. Het recept is van Noskos en beviel ons prima: https://www.bbq-nl.com/beer-can-chicken/
Na het halen van de ingredienten en samenstellen van de rub, is de kamado aangestoken en ingesteld op 175 graden indirect. Het valt me alles mee hoe gemakkelijk de temperatuur te regelen en behouden is.
Hierna de kip in de rub gezet en op het bierblik gehesen (eerlijk gezegd kwam het bier wat ons betreft qua smaak niet terug). Na ruim een uur was de kerntemperatuur 74 graden. Deze hebben we geserveerd met patat en een salade.
Het gerecht mag een succes genoemd worden, het enige puntje is dat wat ons betreft het iets krokanter had gemogen. Dit is volgens mij een kwestie van de temperatuur wat opschroeven in de laatste periode.
Op naar de volgende!
Na het halen van de ingredienten en samenstellen van de rub, is de kamado aangestoken en ingesteld op 175 graden indirect. Het valt me alles mee hoe gemakkelijk de temperatuur te regelen en behouden is.
Hierna de kip in de rub gezet en op het bierblik gehesen (eerlijk gezegd kwam het bier wat ons betreft qua smaak niet terug). Na ruim een uur was de kerntemperatuur 74 graden. Deze hebben we geserveerd met patat en een salade.
Het gerecht mag een succes genoemd worden, het enige puntje is dat wat ons betreft het iets krokanter had gemogen. Dit is volgens mij een kwestie van de temperatuur wat opschroeven in de laatste periode.
Op naar de volgende!