BasBQ
Beef en Steak

Eerste beer can chicken

 

FredB

Kooltjesharker
Berichten
150
Nadat ik recentelijk low & slow ontdekt heb was het tijd voor de beer can chicken. Kleur en smaak zijn OK. Velletje smaakvol maar een taai.

IMG_20200819_151115.jpg

IMG_20200819_170543.jpg
 
Ze staat er mooi op, hogere temperatuur helpt voor een krokant velletje. Welkom bij de Tokkies
 
Lekker hoor
Gefeliciteerd met je sticker
 
Mooie chicky. Staat er lekker bij.
Proficiat met je tokkie.
 
Ze glundert toch. Proficiat met de tokkie.

Enig idee waarom het vel taai was? Temperatuur? Geen rub onder het vel?
 
De huid blijft een dingetje. Het is niet eens altijd een kwestie van de juiste temperatuur. Vocht, vet onder de huid of de dikte van de huid spelen een rol. De kippen die ik in de vriezer heb liggen hebben een hele dikke huid die ik alleen in de pan nog een beetje krokant krijg. En dan is het nog steeds een dikke huid, alleen krokant. Ik heb me erbij neergelegd want verder smaken ze top, de huid gaat gewoon met het karkas de kippensoep in.
Enige wat ik nog wil proberen is een reverse sear met de kip, maar heb er weinig hoop op dat dit wel werkt. In Ieder geval gefeliciteerd met je tokkie
 
Lekker kippie
Kon nog net met de teentjes bij de grond
 
Lekker zo’n kippetje lust ik wel gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ziet er goed uit! De smaakvolle, taaie velletjes snijd ik altijd klein en doe ik bij de restjes voor the day after. Een soort pulled chicken eigenlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan