- Berichten
- 26
Vandaag een dagje vrij en dacht kip op blik!
Zo gezegd zo gedaan, bij de AH kip en een blikje bier gehaald. (Ik had alleen flesjes in huis)
Thuis had ik nog wat groentes liggen en het blijft wel een maandag, dus heb ik het mezelf vandaag wat makkelijker gemaakt met een kant en klare rub.
Met een blikopener heb ik de kop van het blik verwijderd en het bier overgegoten in een glas.
1/6 deel van een broccoli gesneden
1 gele paprika (de rode van de foto was niet goed)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel basilicum (had ik nog over van gisteren)
1/2 witte ui (de ui wel in gestoken met een saté prikker zodat het vocht van het bier er goed langs dan wel doorheen kan)
De kip droog gemaakt en in gesmeerd met olijfolie, binnen en buiten en de rub er op .
Hout oven aan gestoken op eiken hout
temperatuur op 140 à 150 graden.
De kip heeft in totaal z’n 90 min in de oven gestaan.
Na 30 minuten heb ik de kip 180 graden gedraaid zodat de borst naar het gat staat waar de rook vandaan komt. Na 90 minuten wat kleine stukjes hout op het vuur zodat de temperatuur snel verhoogd naar 210 graden. Dat 10 minuten aan gehouden, daarna de kip uit de oven gehaald en 15 minuten laten rusten en klaar!
Na het scheiden van de kip van het blik met daarin de biergroenten toch alleen de kip gegeten, ook al is het een maandag…
De kip was goed sappig, maar de groentes smaakten teveel naar warm bier. Als ik ergens niet van hou is het warm bier… het ligt dit keer niet aan de groentes.
Zo gezegd zo gedaan, bij de AH kip en een blikje bier gehaald. (Ik had alleen flesjes in huis)
Thuis had ik nog wat groentes liggen en het blijft wel een maandag, dus heb ik het mezelf vandaag wat makkelijker gemaakt met een kant en klare rub.
Met een blikopener heb ik de kop van het blik verwijderd en het bier overgegoten in een glas.
1/6 deel van een broccoli gesneden
1 gele paprika (de rode van de foto was niet goed)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel basilicum (had ik nog over van gisteren)
1/2 witte ui (de ui wel in gestoken met een saté prikker zodat het vocht van het bier er goed langs dan wel doorheen kan)
De kip droog gemaakt en in gesmeerd met olijfolie, binnen en buiten en de rub er op .
Hout oven aan gestoken op eiken hout
temperatuur op 140 à 150 graden.
De kip heeft in totaal z’n 90 min in de oven gestaan.
Na 30 minuten heb ik de kip 180 graden gedraaid zodat de borst naar het gat staat waar de rook vandaan komt. Na 90 minuten wat kleine stukjes hout op het vuur zodat de temperatuur snel verhoogd naar 210 graden. Dat 10 minuten aan gehouden, daarna de kip uit de oven gehaald en 15 minuten laten rusten en klaar!
Na het scheiden van de kip van het blik met daarin de biergroenten toch alleen de kip gegeten, ook al is het een maandag…
De kip was goed sappig, maar de groentes smaakten teveel naar warm bier. Als ik ergens niet van hou is het warm bier… het ligt dit keer niet aan de groentes.