- Berichten
- 340
Vandaag de eerste BCC voor een tokkie hier op de Q. Wel eens eerder gemaakt, maar nog niet met de foto's erbij dus hier gaat ie dan !
[/img]
Heb de basic rub van noskos gebruikt met daarbij nog wat zoetigheid door bruine basterdsuiker en wat hitte d.m.v. cayenne peper.
Als bierblik de halve liter van guiness. (het blik ging later dubbel bij het inzetten dus een half liter blik radler gebruikt...wel de guiness erin gedaan).
Idee is om ook wat rookhout mee te gooien (2 handjes o.i.d.) Ik kies voor appel.
Wilde de chick een 20 mins voor het eind ook nog even glazen met een lekkere saus.
Zelf een glaze gemaakt van tomatenketchup, ketjap, tijmhoning, knoflookpoeder, uienpoeder, korianderpoeder en als special guest een gedroogde (eerste geweekte) chipotle peper erin.
Saus vrij dik gehouden. Resultaat was erg lekker !
Q-tijd ! Chickie erin. Kolen aan 1 kant, kolenrooster en divider met alufolie omwikkeld om de direct hitte een beetje te herleiden.
Kickback & relax tijd ! Biertje in de hand en de Q op +/- 190C op de dome. tussendoor nog wat appel-rookchips erop gegooid voor de lichte rooksmaak ..
20 mins voor het einde nog ff glazen met de chipotle saus..
Temp in het dijbeen op 78C ! Tijd om de chick eruit te vissen ...
Kippie klaar ! Vel is redelijk krokant (had nog iets meer gemogen maar alla) .. opdienen maar...
We serveren het met een griekse salade en geroosterde rozemarijn/tijm aardappels ... Eten maar !
Conclusie: Superlekker ! Als je dit eenmaal zo hebt gehad, is alles anders wat je kant en klaar koopt altijd minder.
Zoals m'n vriendin mooi zei: 'Damn, zo lekker heb ik een kippie nog niet gehad !'... Voor herhaling vatbaar dus ..


Heb de basic rub van noskos gebruikt met daarbij nog wat zoetigheid door bruine basterdsuiker en wat hitte d.m.v. cayenne peper.
Als bierblik de halve liter van guiness. (het blik ging later dubbel bij het inzetten dus een half liter blik radler gebruikt...wel de guiness erin gedaan).
Idee is om ook wat rookhout mee te gooien (2 handjes o.i.d.) Ik kies voor appel.

Wilde de chick een 20 mins voor het eind ook nog even glazen met een lekkere saus.
Zelf een glaze gemaakt van tomatenketchup, ketjap, tijmhoning, knoflookpoeder, uienpoeder, korianderpoeder en als special guest een gedroogde (eerste geweekte) chipotle peper erin.
Saus vrij dik gehouden. Resultaat was erg lekker !

Q-tijd ! Chickie erin. Kolen aan 1 kant, kolenrooster en divider met alufolie omwikkeld om de direct hitte een beetje te herleiden.

Kickback & relax tijd ! Biertje in de hand en de Q op +/- 190C op de dome. tussendoor nog wat appel-rookchips erop gegooid voor de lichte rooksmaak ..

20 mins voor het einde nog ff glazen met de chipotle saus..

Temp in het dijbeen op 78C ! Tijd om de chick eruit te vissen ...

Kippie klaar ! Vel is redelijk krokant (had nog iets meer gemogen maar alla) .. opdienen maar...

We serveren het met een griekse salade en geroosterde rozemarijn/tijm aardappels ... Eten maar !
Conclusie: Superlekker ! Als je dit eenmaal zo hebt gehad, is alles anders wat je kant en klaar koopt altijd minder.
Zoals m'n vriendin mooi zei: 'Damn, zo lekker heb ik een kippie nog niet gehad !'... Voor herhaling vatbaar dus ..
