- Berichten
- 244
Daar gingen we. Bij de Makro een hele kip meegenomen. Gewicht ommenabij de 1,5kg.
Deze ingerubt met een mix van peper, zout, paprika, knoflook en basilicum. Na een nachtje slapen mocht die vandaag op de Q.
Aan twee zijden de weber briketten neergelegd en temperatuur tussen de 150 en 160 gehouden. De dame nam plaats op een blikje appelsap en na iets meer dan een uur had het borststuk (de filet) 70graden bereikt. De kip eraf gehaald en klaargelegd om uit elkaar te halen.
Ik heb een tijd als visboer gewerkt. Kan aardig met messen en 'fileertechnieken' overweg, maar wat een gedoe om die kip goed uit elkaar te krijgen. Het zal aan het ontbreken van mijn kip-anatomie liggen. Iemand nog goede tips?
En dan nu (een beperkt) aantal foto's.
Op haar plek in de Q
Klaar en op tafel
Uit elkaar getrokken
Deze ingerubt met een mix van peper, zout, paprika, knoflook en basilicum. Na een nachtje slapen mocht die vandaag op de Q.
Aan twee zijden de weber briketten neergelegd en temperatuur tussen de 150 en 160 gehouden. De dame nam plaats op een blikje appelsap en na iets meer dan een uur had het borststuk (de filet) 70graden bereikt. De kip eraf gehaald en klaargelegd om uit elkaar te halen.
Ik heb een tijd als visboer gewerkt. Kan aardig met messen en 'fileertechnieken' overweg, maar wat een gedoe om die kip goed uit elkaar te krijgen. Het zal aan het ontbreken van mijn kip-anatomie liggen. Iemand nog goede tips?
En dan nu (een beperkt) aantal foto's.
Op haar plek in de Q
Klaar en op tafel
Uit elkaar getrokken