BasBQ
Beef en Steak

Eerste BBQ feestje

Willem1

Tondelzoeker
Berichten
4
Hoi Allemaal,
Zoals ik al vertelde in mijn kennismakings gesprek heb ik gekozen voor een Grill Guru .
Mijn tuin wordt op 27 mei gerenoveerd, en 31 mei komt mijn kado de Grill Guru.
Maar 6 july vier ik mijn BBQ verjaardag voor ongeveer 12 man.
De stres schiet mij nu al te binnen,ik wil wel van alles maken, maar ff rustig aan.
Mijn vraag is dus welke vlees soorten kan ik op dezelfde temperatuur grillen, ook om natuurlijk te wennen aan dit mooie apparaat.
Want om nu al meteen met verschillende soorten temperaturen te werken wordt teveel, denk ik… graag hoor ik van jullie specialisten.

Alvast bedankt. 👍
 
Op je eigen verjaardag wil je vooral rust en geen stress hebben.

kies dus iets wat je goed voor kunt bereiden en op het moment supreme niet veel aandacht meer nodig heeft.
Je wil immers ook een biertje/wijntje met je gasten drinken.

Voor 12 personen denk ik meteen aan saté stokjes met wat witte rijst, kroepoek en een augurk. Zoet/zuurtje erbij en je bent klaar.

Je zou ook pulled pork kunnen maken, low en slow, en die dan waar de gasten bij zijn pullen.
Dan zou je ze of, broodje pulled pork kunnen geven of als je ook friet (ja friet ja, geen patat) bakt geeft loaded fries kunnen geven.
Beetje bbq saus en een gesneden lente uitje erover en je bent de held van de dag.

Een lekker en slim bedacht broodje hamburger kan ook, kun je helemaal voor bereiden en als het tijd is alleen maar even hamburgers bakken.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar nu alvast iets om over na te denken.

Je hebt het trouwens wel in het verkeerde onderwerp geplaatst, maar dat fikst een moderator wel.

Edit;
Dit bedoel ik met saté.

IMG_5259.jpeg



En dit met loaded fries.

IMG_0484.jpeg


Alleen was dit met pulled chicken en wat geraspte kaas erbij.
 
Laatst bewerkt:
Stress icm bbq is heel ongezond.......
Als een echte liefhebber is waarschijnlijk je cholesterol aan de hoge kant en lust je er te graag een biertje bij.

Maar:

Pulled pork kan je van te voren maken.

Icm nacho's ook lekker als borrel hap.

Pork belly burned ends ook.

Moinkballs tijdens de borrel.

En lekkere burgers tijdens het diner.

Maar er zijn vast nog betere ideeën

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Zelf gerookte kip op een stokbroodje met romescu saus of door een koude salade ook altijd goed voor de mensen die wat lichter willen eten.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Lekker allemaal en goede ideeën, maar kan ik dat allemaal op een temperatuur grillen, op 180-200 graden bijvoorbeeld, dan is het al een kunst om deze temperaturen constant te houden.
 
Lekker allemaal en goede ideeën, maar kan ik dat allemaal op een temperatuur grillen, op 180-200 graden bijvoorbeeld, dan is het al een kunst om deze temperaturen constant te houden.

Dat ligt er helemaal aan wat je wil gaan maken.

Kies je voor 1 ding dan kun je met 1 temperatuur werken.

Wil je een 6 gangen diner bereiden wordt het een heel ander verhaal.

Om als voorbeeld de pulled pork te nemen.

Deze heeft ongeveer 10 uur nodig op 107 graden. (Is geen exacte wetenschap)(in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst)

Als je dit een beetje timed is het rond 15.00/16.00 uur klaar en kan het een uur rusten.
Dat is ook het moment dat het gezellig wordt op de meeste feestjes.
Jij bent dan lekker bij je gasten.
Rond 17.00 uur pull je de pork en is het etenstijd.
Of het dan een traditioneel broodje word of iets anders ligt aan jou.
Je zou het zelfs dagen van te voren kunnen bereiden en op het moment zelf op kunnen warmen, maar ik snap dat het wel leuk is voor je gasten als je iets op de dag zelf doet.
 
Pulled pork vooraf maken en opwarmen.
Dag zelf kip drumsticks en zalmbonbons op cederhout plankje.
Dat zijn lekkere apperetief hapjes.
Die kunnen aan ongeveer dezelfde temperatuur.
 
Mijn idee zou ook zijn lekker wat een dag eerder te maken.
Pulled pork , gerookte kip de dag ervoor zoals @Ghost zegt
De rest in 2 runs er achteraan .

Maar voel je vooral niet gedwongen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Je kunt ook dag van te voren pulled chicken maken. Is wat sneller en makkelijker dan pulled pork.

Drumsticks of chicken wings kun je lekker kruiden of marineren en dan indirect gewoon lekker laten garen. Paar graden heter kan dat vlees makkelijk hebben dus geen stress.

Dan kun je nog een hamburger maken of een köfte die je als laatste doet. Hitteschild eruit, temperatuur op laten lopen en afsluiten met een heet gegrild stukje vlees.

Ipv hamburger kun je ook banaan de schil insnijden en vullen met chocolade of rolo en dan ingepakt in aluminium folie na de kippetjes erop gooien en laten garen als toetje.
 
Of in de ochtend parijs buikspek roken (vlees kan veel hebben en is heerlijk). De bbq daarna voor hetere bereiding klaarmaken
 
@Willem1 : ben je geholpen met deze antwoorden of heb je je BBQ afbesteld :p
 
Persoonlijk zou ik de dag van te voren pulled pork maken en wellicht op de dag zelf spareribs of bijvoorbeeld bavette (heeft niet veel tijd nodig)
 
Persoonlijk zou ik de dag van te voren pulled pork maken en wellicht op de dag zelf spareribs of bijvoorbeeld bavette (heeft niet veel tijd nodig)
Persoonlijk denk ik dat dit iets te ambitieus is. Willem geeft zelf aan rustig aan te willen doen vanwege de stress.

Een Pulled Pork maken wat gauw zo'n 10 uur duurt, dag van tevoren, dan op de dag zelf spareribs wat al snel 4 uur totaal duurt. En het is een verjaardag dus je wilt ook je huis aan kant, boodschappen doen, drinken klaarzetten en naast het vlees wellicht nog andere voorbereidingen voor salade/groente, kruidenboter etc.

Zoals Zzzjon aangeeft: Je wilt ook lekker een drankje doen samen met je gasten.
 
Persoonlijk denk ik dat dit iets te ambitieus is. Willem geeft zelf aan rustig aan te willen doen vanwege de stress.

Een Pulled Pork maken wat gauw zo'n 10 uur duurt, dag van tevoren, dan op de dag zelf spareribs wat al snel 4 uur totaal duurt. En het is een verjaardag dus je wilt ook je huis aan kant, boodschappen doen, drinken klaarzetten en naast het vlees wellicht nog andere voorbereidingen voor salade/groente, kruidenboter etc.

Zoals Zzzjon aangeeft: Je wilt ook lekker een drankje doen samen met je gasten.

De pulled pork zou een week van te voren al gemaakt kunnen worden en deze dan invriezen, is het alleen nog even opwarmen :)

Spareribs de 3 en 2 alvast doen, laatste stap op de dag zelf.
 
ik zou kijken naar bereidingen en temperaturen die overeen komen,
Burnd ends, MOINKballen, kipsate (Danbras), hamburgers. Keuze en varieteit genoeg.
als je een indeling met direct en indirect kan maken, kan je de sate en hamburgers nog even direct afgrillen.
 
Persoonlijk denk ik dat dit iets te ambitieus is. Willem geeft zelf aan rustig aan te willen doen vanwege de stress.

Een Pulled Pork maken wat gauw zo'n 10 uur duurt, dag van tevoren, dan op de dag zelf spareribs wat al snel 4 uur totaal duurt. En het is een verjaardag dus je wilt ook je huis aan kant, boodschappen doen, drinken klaarzetten en naast het vlees wellicht nog andere voorbereidingen voor salade/groente, kruidenboter etc.

Zoals Zzzjon aangeeft: Je wilt ook lekker een drankje doen samen met je gasten.
Je vooral niet "op laten naaien" omdat je nu ook een kamado hebt. Doen wat makkelijk is en wat leuk is.
PP de dagen ervoor zelf op je gemak.
Leer je je bbq kennen en kan bijna niet mis.
 
6 juli joh dan kan je nog 5 weken oefene toch!
Kernthermometer bedraad of draadloos lijkt me wel een handige aankoop in ieder geval.

Als je het simpele stappenplan volgt om pulled pork te maken kan er weinig mis gaan maak dit inderdaad zoals al tig keer hierboven is aangegeven een dag van tevoren ( gebruik wel dikke aluminiumfolie tipje )
De dag zelf heerlijk 50 moinkballs maken als lekkere snack bij een versnappering!
Smorgens wat coleslaw maken voor bij de pulled pork. Allemaal geen stress nodig.

Lekker al keer zelf pulled pork maken om te oefenen, maak ook keer alvast wat snacks dan kan je altijd nog kiezen, kipkluifjes/pootjes moinkballs, frikandelle burned ends ( goedkoop, simpel, erg lekker! )
 
Terug
Bovenaan Onderaan