Vandaag ga ik mij eens wagen aan mijn eerste PP
Zaterdag een varkensschouder gekocht op mijn werk van 2,250Kg
dan samengebonden en het vel ingesneden
in de rub gezet en een dag en nacht in de frigo
deze morgen om 6uur opgestaan, de Q klaargemaakt en de pp ingespoten met appelsap,kruiden mengeling
tegen 6:45uur kon hij de Q op samen met wat rookhout
nu na 5uur eens gekeken voor de eerste keer en pp heeft nu een kerntemp van 68graden, (is dit niet wat snel????)
de rest van de dag blijf ik updaten op dit postje, maar vooral wachten nu
:-D
17uur 77graden en in de glace gezet.
pp om 07uur 05graden dome 110
PP om 12uur 60graden dome 110
pp om 13uur 60graden dome 88 (kolen bijgevuld)
PP om 14uur 60graden Dome 105
pp om 15uur 70graden dome 110
pp om 16uur 73graden dome 115
pp om 17uur 77graden dome 110
Pp om 18uur 80graden dome 115
pp om 19uur 85graden dome 110 ( heb honger) :-(
pp om 20uur 85graden dome 110
pp om 21uur 87graden dome 115
pp om 21:30 88graden dome 115
bovenkant
onderkant
binnenkant
gepuld
met eindsaus
in het broodje heb ik een groentenmengeling gemaakt fijn gesnipperde witte kool,wortel,mais,rode ui, Appel, limoensap, yoghurt, en een beetje mayo
het was zeer lekker, ga ik nog eens maken.
maar volgende keer ga ik wel het Vel erafsnijden, het oogt mooi maar je verliest een deel van de glace.
er is nog wat over, denk dat ik daar morgen pasta bij ga maken ;-)
Zaterdag een varkensschouder gekocht op mijn werk van 2,250Kg


dan samengebonden en het vel ingesneden


in de rub gezet en een dag en nacht in de frigo

deze morgen om 6uur opgestaan, de Q klaargemaakt en de pp ingespoten met appelsap,kruiden mengeling

tegen 6:45uur kon hij de Q op samen met wat rookhout


nu na 5uur eens gekeken voor de eerste keer en pp heeft nu een kerntemp van 68graden, (is dit niet wat snel????)

de rest van de dag blijf ik updaten op dit postje, maar vooral wachten nu

:-D
17uur 77graden en in de glace gezet.

pp om 07uur 05graden dome 110
PP om 12uur 60graden dome 110
pp om 13uur 60graden dome 88 (kolen bijgevuld)
PP om 14uur 60graden Dome 105
pp om 15uur 70graden dome 110
pp om 16uur 73graden dome 115
pp om 17uur 77graden dome 110
Pp om 18uur 80graden dome 115
pp om 19uur 85graden dome 110 ( heb honger) :-(
pp om 20uur 85graden dome 110
pp om 21uur 87graden dome 115
pp om 21:30 88graden dome 115
bovenkant

onderkant

binnenkant

gepuld

met eindsaus

in het broodje heb ik een groentenmengeling gemaakt fijn gesnipperde witte kool,wortel,mais,rode ui, Appel, limoensap, yoghurt, en een beetje mayo
het was zeer lekker, ga ik nog eens maken.
maar volgende keer ga ik wel het Vel erafsnijden, het oogt mooi maar je verliest een deel van de glace.
er is nog wat over, denk dat ik daar morgen pasta bij ga maken ;-)