BasBQ
Beef en Steak

Eerst keer mini PP

 

Markv

Kooltjesharker
Berichten
178
Vandaag voor de eerste keer mini PP aan het maken.
Hoezo mini vraag je dan wellicht af, Tsja een varkensnek van 850 gram is wel klein in vergelijk met de meeste andere posts die ik hier lees.
Liep tegen de "sweinenack" aan toen ik een paar weken geleden in de Duitse supermarkt was. Die kon ik dus niet laten liggen!
Vanmorgen rond 10.00 de bbq via de snake methode aangestoken met een paar stukjes eikenhout erop.
Een half uurtje geleden in de glace gezet, aangezien er 74 graden op het display stond.
Nu ff uitzoeken hoe ik hier het makkelijkste de foto's kan delen...
 
y4mCaiIIIJP2S38OemIbh8qiaIaCIDCkPYPW7r2Cy-D5oAlGh-MCOwd6fy2PuCM6ebnfUak35b_ABVYpdsjPcPC00SE6sM6t5SII6dqDxFbOHKkBeEGL5pMarYczo9fNPWTpv3-cmY4YqA-lEmD8mwGkU2EXNZr8-nn4kBACdfV5eTxzGzmidOuPW9JiooG7WKXQqJ4ulVN2SZtPY6O3YDX7A


Starten van de snake met THM Kokos briketten. Eerste keer dat ik deze gebruik.
 
y4muBTWmU27-ARBMLIIqeyL5n64JfKmn7r8mwovucHbL5EnmApbWjiQBnXYBFbml9K3NtA1ihh5boyEqSjz0SfduyTSUQjfAqVcBDY-2PG-CjTw3v04rSTOWFw3AKMOokBCX5N6ToQBb3PrHoduOcXEe8mQaGOyCyFQ2IsjJJx9QcIE_3f7ZKJxVGSF7W92yqhjtONiZavKSY1ArHZlwrUDxQ


En de snake rondom uitgelegd met wat eikenhout om de paar brokjes
 
y4mSAybYpCstPde8lBsuVm3vQrTpsFL4dSs4ZOO9xZV8i7Al41dBeg9tNUHMVIvPcHxNVPnpp44eKBPjIfYQ5UzPyD_nnrgTlr0GU2-f92gNyo9UbY19We6tgJRtbRbCKw0j6L5bg-BFc4Ssot_8Oeyo-neCKk0dKDqf5gy6L13amatHT5bBlorX4iFBvQdY9Bfr44oq00fRhPlJ2s5fWT1Ww


En daar is de varkensnek, ingegeven met een knoflook rub. Lekker een nachtje uitgerust in de koelkast.
 
y4mwkWHdtQuCM4_8nP5S1jE7r7F8yK5py2WE4S9kc3NaQUhRuipteDivBMm8WoogtM5-gFyfOQjemsUVUmgTQAXOw7Y8q5NpcWN484cinCfQltA0f6-hAupD6qBgBR9OU6_z3i8Yx7LK0mBKeOsHQ5t4hAL1AV9C711WmrcDePmTixM0d7KsH5uzXQafWBaUm1czTCXap7pL7KG-mRz2x4fOw


Wie kent hem niet, de temperatuur meter van de Zweedse grootgrutter. En nu door naar de 74 graden!
 
y4mu8FeFfSxpPAGkAI4lzC2npDK3k2OBGh8LNwCPRk6AlozQXExcifk04hvUJ5M0C6UfwM_AhHJcEPPyZUdKRIEayrZQMLtqJSDj6jQIU4ZboP6kQxSXiPW1d7Z97yLS6q1NVF5Wrk_Lqc4u6B9ZXKAZYqLSO0gsPoK6e2qVcz0AIqwBUCZtGRKGq0zUWhVReWs9KD9C-1IxHSe4HkAESZTNg


En de thermometer begon te piepen, nu dus snel de warme glace erover. Lekker helemaal insmeren, en dan weer snel het deksel erop. De snake is nog niet eens op de helft, ik verwacht dus wel dat ik voldoende brandstof heb om tot het eind uit te zitten. De kooltjes die over waren van de vorige sessie branden trouwens vrolijk mee op tijdens de run.
 
y4m-ZBqP_C8yd_aGGBjRDYZ0k3eirUITQ2M5a78Jv58ENoM7B3Se2xLRRRXBVHfkQaXSmBi0fmPQfEN7qNYilPCjOztA4qRWifMn7mKXbOIFWEY_uLvxWnd96ZasSvOnA2dXDT01NHdsCC6DhCT34eYN3-1OlStdlUMro1uR4dy2PCUex6BiA4S9GBLc15vyhe6F3CG5UaeEwctFoWRYa4-UQ


Yes!! Lange wachten is tot een eind gekomen, 88 graden is daar!

y4mmH7tpehy2cEay16VT9IExzfs6ckUKbwC3cY8Bf6pTVL16nRiM3haSRgHnSU7J3Fq6xyGvVZkYRIct_yxfNdk07giu3rLa6nh5tjTK18IOvKFUnEc-S5xH_zuhr3SV0Ng8C0QQ7MSXI4gjBIJx7u5P_yO2JQzBi3QMlSDgWfloqfote-m1IVncT0pI9zEdGouyyqF8EFj_IPDuUocPmZVpw


Deksel eraf, en zie dat de snake harder is gaan branden richting het eind, verder ligt de PP er met zijn alu hoedje rustig te wachten.

y4mw5XTd8zn2kjBIhunEDAPmhhTeoTpiuFIOHn1HXV6RZTBy_6gKY-4gOS9UVMxAhSGlCqBnJBjdHwN-H1p-P40XqIuCMBH97amB1OT82lTngZZo3i2p9qxWWw7l-A_EBqoswV5avHMkSGp1gvJHCPtfClruNjQVHqtVOATsy18Kc4O07a_5p4Law51gNb3Zmxpd5gI1Gpn5rL6yU2LADI0yA


En toen mocht de folie er even af om vocht af te tappen, om daarna weer ingerold te worden. Zag er nu al heerlijk uit!

y4mSTNSgzavVYJGVlWAU8amgwgW_h_02hDIk7HWP16XK70ZZNKRw8hTfsmtDVUCJtYhkHW4oEUwBQrc8H-mdnaa6jD2RV6kPQmdW2hXWcvLZbtL9s8gUzueH8ouenqmeME9k368axNvPpckYAA6_3BUQFjjH98V7EgTVCRQEb9ZMLWHIsr2KUWjIvZDcapXGURg1Q4MCMS1YZTnFKCktyzInw


En toen pullen maar met twee vorken! Vlees was heerlijk mals, en her en der ook nog een beetje vettig. Daarna de saus er doorheen gemengd en door geroerd. Hierna niet meer aan foto's toegekomen, de kids stonden te popelen om hun witte bolletje te beleggen. Beetje sla er tussen en een dungesneden rode uit, en een beetje extra PP saus.
Was hartstikke lekker, en bovenal ook mals. Volgende keer wil ik wel is een andere rub gebruiken. Knoflook was toch wel behoorlijk aanwezig. Maar voor een eerste keer dik tevreden!
 
ziet er lekker uit, maar waarom leg je naast de snake allemaal brandende briketten?
 
Haha Leo, snap je opmerking nu ik de foto's zit te bekijken.
De kooltjes welke langs de snake liggen lijken aan, maar dat zijn ze niet. Zijn oude kooltjes die over zijn gebleven van de vorige Q sessie. En Tsja, als Hollander is dat natuurlijk zonde om weg te gooien ;).
Ik heb deze kooltjes dus gewoon langs de snake gelegd, en werden hier ook door aangestoken. Zeg maar een deels tweedehandse snake.
 
Thx Frits!
Nu op naar het kippetje. Iemand toevallig goede adressen voor een kippetje?
Wil eigenlijk een keer een kippetje die met de hand is grootgebracht. In ieder geval een kip die langzamer is gegroeit dan de supermarkt kip.
Kans is alleen goed aanwezig dat een visje er nog eerder op ligt. Vind ik zelf erg lekker, en de rest vd familie ook!

En... Goede weer houd nog even aan!
 
Terug
Bovenaan Onderaan