- Berichten
- 3.176
Met mijn verjaardag in Maart een schitterende Dutch Oven voor mijn Weber GBS systeem ontvangen.
Wat een machtig mooie pan is dat toch, en wat werkt hij lekker..
Tussen Maart en Augustus zit wel een hele tijd, en dit is inderdaad de eerste keer dat ik hem gebruikt heb.
Stiekem een beetje bang om hem te gebruiken denk ik..
Maar na deze enorm positieve ervaring gaat hij toch echt wel vaker in de grill liggen!
Het was prima weer afgelopen week dus tijd om de Dutch Oven eindelijk in te wijden.
Een vrij 'makkelijk' recept gevonden voor Pulled Chicken dus we konden aan de slag.
De dag van te voren de ColeSlaw van Dominique gemaakt om een broodje te kunnen maken.
We begonnen met olie, uitje en knoflook.
Toen mocht de pan op t vuur.
Toen dat eenmaal een paar minuutjes heeft lopen braaien, weer de pan van het vuur, en de overige ingredienten erin.
Een fles Black Jack Smokey BBQ Saus, Een potje kippenbouillon van Struik, Kippendijen (3pakjes a 350gr), 2-3 theelepels hot sauce naar keuze, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper en 2 theelepels paprika poeder.
(bouillon eerst in t lege flesje bbq saus gieten, dan kan je met schudden echt alle saus eruit halen.. we blijven nederlanders)
Even roeren, toen terug het vuur op!
Met de totale stilte in de tuin hoor alles lekker pruttelen in de pan.
Even de deksel gelift voor wat leuke plaatjes.. Tijdens het koken natuurlijk de weber dicht!
Na een half uurtje de kippendijen (de grotere stukken die ik nog kon zien) even omgedraait. Geen idee waarom, stond in t recept..
Weer een half uur later was het 'klaar' voor een test.
De pan had in totaal een uur op de weber gestaan met de temp rond de 200 graden.
Een kippendij eruit om te kijken hoe de pull was.
Precies zoals ik hoopte! enorm mals vlees, trok simpel uit elkaar maar kon nog makkelijk wat grotere stukjes behouden.. poeh, mijn eters stonden te watertanden! Ok ok, ik deed daar vrolijk aan mee!
Terwijl ik druk met de vorken aan het spelen was, ging de pan met saus weer terug op het vuur, zonder deksel om wat in te dikken
(foto genomen door andere eter, focus gemist, beetje jammer
)
Toen de saus naar wens was ingedikt heb ik de de pan van het vuur gehaald, de kip weer terug in de pan gegooit en goed doorgeroerd en it was ready to eat!
Dus lekkere bruine pistoletjes afgebakken, belegd met pulled chicken en de coleslaw van Dominique:
En zo ging de pan snel op..
En dan te bedenken dat je 1050gr kippendijen had.. je maar met 3 man er van at (want 1 vegetarier) dan schrik je best als je van plan was lekker nog porties over te houden en je aan het eind van de rit dit nog in de pan ziet:
Haha! kan maar eeen ding betekenen, het was een groot succes.
Bedankt voor het lezen..
Thanks to:
@Bram bedankt voor het leuke onderwerp deze maand, het heeft mij over de streep getrokken om de DO te gaan gebruiken.
@Rookmetsmaak, bedankt voor het recept.
Wat een machtig mooie pan is dat toch, en wat werkt hij lekker..
Tussen Maart en Augustus zit wel een hele tijd, en dit is inderdaad de eerste keer dat ik hem gebruikt heb.
Stiekem een beetje bang om hem te gebruiken denk ik..
Maar na deze enorm positieve ervaring gaat hij toch echt wel vaker in de grill liggen!
Het was prima weer afgelopen week dus tijd om de Dutch Oven eindelijk in te wijden.
Een vrij 'makkelijk' recept gevonden voor Pulled Chicken dus we konden aan de slag.
De dag van te voren de ColeSlaw van Dominique gemaakt om een broodje te kunnen maken.
We begonnen met olie, uitje en knoflook.
Toen mocht de pan op t vuur.
Toen dat eenmaal een paar minuutjes heeft lopen braaien, weer de pan van het vuur, en de overige ingredienten erin.
Een fles Black Jack Smokey BBQ Saus, Een potje kippenbouillon van Struik, Kippendijen (3pakjes a 350gr), 2-3 theelepels hot sauce naar keuze, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper en 2 theelepels paprika poeder.
(bouillon eerst in t lege flesje bbq saus gieten, dan kan je met schudden echt alle saus eruit halen.. we blijven nederlanders)
Even roeren, toen terug het vuur op!
Met de totale stilte in de tuin hoor alles lekker pruttelen in de pan.
Even de deksel gelift voor wat leuke plaatjes.. Tijdens het koken natuurlijk de weber dicht!
Na een half uurtje de kippendijen (de grotere stukken die ik nog kon zien) even omgedraait. Geen idee waarom, stond in t recept..
Weer een half uur later was het 'klaar' voor een test.
De pan had in totaal een uur op de weber gestaan met de temp rond de 200 graden.
Een kippendij eruit om te kijken hoe de pull was.
Precies zoals ik hoopte! enorm mals vlees, trok simpel uit elkaar maar kon nog makkelijk wat grotere stukjes behouden.. poeh, mijn eters stonden te watertanden! Ok ok, ik deed daar vrolijk aan mee!
Terwijl ik druk met de vorken aan het spelen was, ging de pan met saus weer terug op het vuur, zonder deksel om wat in te dikken
(foto genomen door andere eter, focus gemist, beetje jammer

Toen de saus naar wens was ingedikt heb ik de de pan van het vuur gehaald, de kip weer terug in de pan gegooit en goed doorgeroerd en it was ready to eat!
Dus lekkere bruine pistoletjes afgebakken, belegd met pulled chicken en de coleslaw van Dominique:
En zo ging de pan snel op..
En dan te bedenken dat je 1050gr kippendijen had.. je maar met 3 man er van at (want 1 vegetarier) dan schrik je best als je van plan was lekker nog porties over te houden en je aan het eind van de rit dit nog in de pan ziet:
Haha! kan maar eeen ding betekenen, het was een groot succes.
Bedankt voor het lezen..
Thanks to:
@Bram bedankt voor het leuke onderwerp deze maand, het heeft mij over de streep getrokken om de DO te gaan gebruiken.
@Rookmetsmaak, bedankt voor het recept.