- Berichten
- 12.056
Gisteren bij de Makro een eendenborst meegenomen, dat leek me wel lekker voor op een salade want met deze warmte zijn salades e.d. toch gewoon het lekkerst.
Zo kwam hij uit de verpakking.
Dus eerst de vliezen e.d. verwijderd en het vet afgetrimd.
De vetkant.
Ruitjes patroon in het vet gesneden zo kan het makkelijk weglopen tijdens het grillen.
In de BGE.
En op de eikenbladsla met basilicum peterselie dressing, met wat vijgenchutney op de eend.
Het was onwijs lekker
Ik heb een kerntemperatuur aangehouden van 60?C / 140?F, hij zou nog wel iets minder mogen ook een volgende keer.
Dit is trouwens geen gerecht dat je moet maken als je al gezeik met de buren over je barbecue hebt! Zolang hij op de vetkant ligt komt er een mega rookpluim uit je barbecue, wees ook voorzichtig met het opendoen want dan krijgt het lucht en brandt het er lustig op los!

Zo kwam hij uit de verpakking.

Dus eerst de vliezen e.d. verwijderd en het vet afgetrimd.

De vetkant.

Ruitjes patroon in het vet gesneden zo kan het makkelijk weglopen tijdens het grillen.

In de BGE.

En op de eikenbladsla met basilicum peterselie dressing, met wat vijgenchutney op de eend.

Het was onwijs lekker

Dit is trouwens geen gerecht dat je moet maken als je al gezeik met de buren over je barbecue hebt! Zolang hij op de vetkant ligt komt er een mega rookpluim uit je barbecue, wees ook voorzichtig met het opendoen want dan krijgt het lucht en brandt het er lustig op los!