E
Eindelijk een OTP
Gast
Ola,
ik wil een eendenborstfilet warm roken. Op zoek op het www zie ik wel wat recepten, maar niet wat ik verwacht.
De gedachte is:
Vet insnijden tot net boven de huid
Beetje PeZo erop
BBQ voorbereiden op warm roken (kolen aan de zijkant, rooster afgedekt etc)
Briketten opstoken en wanneer deze warm zijn in de ketel leggen
- Dan eerst de filet op de vetkant op het rooster om die wat aan te branden
Daarna de filet naar het midden van het rooster verplaatsen (buiten bereik van de briketten dus), met de vetlaag omhoog (filetje evt op een alu folie leggen om zijn eigen vet op te vangen?)
Snippers bij de briketten en roken maar, dometemperatuur naar zo'n 100 - 110 graden
Rustig wachten tot een kerntemperatuur van ca. 55 graden
Inpakken in folie, laten rusten en dan smullen maar
Wat denken jullie?
Goed plan?
Kruiden aanpassen (ik wil een beetje de "wild" hoek in qua smaak)
Uitvoering aanpassen?
Kerntemperatuur goed?
Bedankt voor de input, repo volgt als ik hem ga maken dan
Groeten,
Erik
ik wil een eendenborstfilet warm roken. Op zoek op het www zie ik wel wat recepten, maar niet wat ik verwacht.
De gedachte is:
Vet insnijden tot net boven de huid
Beetje PeZo erop
BBQ voorbereiden op warm roken (kolen aan de zijkant, rooster afgedekt etc)
Briketten opstoken en wanneer deze warm zijn in de ketel leggen
- Dan eerst de filet op de vetkant op het rooster om die wat aan te branden
Daarna de filet naar het midden van het rooster verplaatsen (buiten bereik van de briketten dus), met de vetlaag omhoog (filetje evt op een alu folie leggen om zijn eigen vet op te vangen?)
Snippers bij de briketten en roken maar, dometemperatuur naar zo'n 100 - 110 graden
Rustig wachten tot een kerntemperatuur van ca. 55 graden
Inpakken in folie, laten rusten en dan smullen maar

Wat denken jullie?
Goed plan?
Kruiden aanpassen (ik wil een beetje de "wild" hoek in qua smaak)
Uitvoering aanpassen?
Kerntemperatuur goed?
Bedankt voor de input, repo volgt als ik hem ga maken dan

Groeten,
Erik