BasBQ
Beef en Steak

Eendenborst met sinasappel-amaretto saus en een advocaat-cocktail als dessert

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.089
Beste bbq collega's

De laatste tijd kwam de "goesting" weer een beetje terug om eens wat nieuws te proberen. En als duwtje in de rug kwam mijn bbq mattie @Bram ook nog eens met een bijzonder zoutje: avocadopittenzout. En om me helemaal over de streep te trekken was het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand iets van de bbq in combinatie met drank of een cocktail.

Dus aan de slag.

Allereerst enkele weken geleden het avocadopittenzout gemaakt. Pitten klein gesneden, laten drogen, afgeranseld in de koffiemolen, keukenmachine en blender.
Het was nog iets te grof naar mijn zin en een weekje later nog eens in de koffiemolen en toen was het poeder 💪
Per pit heb ik 1 eetlepel zeezout aangehouden en dat is me prima bevallen.
De pic's
20221105_142528.jpg

20221105_142628.jpg


20221105_143302.jpg


Na de afranseling het zeezout toegevoegd en de hele boel in een skillet op het f**nuis 😌 even geroosterd. Vervolgens nog wat fijner proberen te krijgen met de vijzel maar zoals gezegd, een week later in de koffiemolen ging beter
20221105_144445.jpg

20221105_144053.jpg

20221112_141057.jpg


Dat was dus allemaal al enkele weken geleden. Afgelopen zaterdagmiddag heb ik als eerste de sinasappel amaretto saus gemaakt. Eea is losjes gebaseerd op wat recepten hier en daar van het internet. Uiteindelijk is het dit geworden:
160 ml sinasappelsap
60ml water
60ml amaretto
De zest van 1 sinasappel
de boel een beetje verwarmen en goed roeren. NIET KOKEN!!!
Vervolgens een beetje binden naar wens met maizena en laten afkoelen
Als laatste nog 1 eetlepel amaretto om weer wat "pit" in de saus te krijgen
Vlak voor het opdienen even snel een beetje opwarmen om over de eendenborst te sprenkelen.

De pic's
20221112_122722.jpg


20221112_140452.jpg


Vervolgens aan de slag met de advocaat cocktail. De relatie van deze cocktail met bbq is, is dat dit werkelijk een subliem dessert is. Een perfecte afsluiter na een heerlijk bbq gerecht.
Recept per persoon:
150ml advocaat
50ml volle melk
50ml amaretto
Goed shaken
Vervolgens terug in de koeling om ijskoud serveren met een snufje kaneel, of zoals je het zelf leuk vindt.

De pic's
20221112_143508.jpg

20221112_143859.jpg

20221112_144327.jpg


De laatste voorbereiding bestond uit het preppen van de eendenborst. Het vet kruislings insnijden en de vleeskant royaal bestrooien met het avocadopittenzout. Ik heb bewust niet de vetkant bestrooit omdat die afgefakkeld wordt, en verbranden avocadopit lijkt me niet erg lekker. Vervolgens mochten de eendenborstjes een paar uurtjes terug in de koeling.

20221112_141652.jpg

20221112_141757.jpg

20221112_142041.jpg


Etenstijd!!! We gaan beginnen om alles samen te brengen. Dat betekend dus:
eendenborst bereiden op de bbq tot een kern van 50-52 graden. Eerst indirect, daarna even het velletje affakkelen.
Saus kort verwarmen
Bordje opmaken en voor het mooie ook alvast een cocktail ernaast.
En alvast op voorhand: wat baal ik van de slechte kwaliteit foto's. Dit is wel ff een lesje geweest. Maar desalniettemin: het eindresultaat is GEWELDIG!!!!!!
20221112_172852.jpg

20221112_175015.jpg

20221112_175312.jpg

20221112_180058.jpg

20221112_175958.jpg

20221112_180257.jpg



man man man.
Wat is dit een heerlijk gerecht. De avocadopit proef je subtiel terug, een beetje noot-achtig
De sinasappel-amaretto saus geeft heerlijk tegengas aan het zout
En de cocktail :love::love::love: Ik zeg: DOEN!!!! MAAK VOORAL MEER DAN JE DENKT NODIG TE HEBBEN :ROFLMAO:

Bedankt voor het kijken
Rick

Oh ja,

Proost
20221113_152341.jpg


20221112_135305.jpg
 
Laatst bewerkt:
Alles met amaretto en advocaat is bij voorbaat al lekker! 😋😋

Deze combinatie ga ik zeker een keer proberen.
 
Oefff heerlijk lijkt me —> ToDo
 
Tjonge, wat ziet dat er achterlijk lekker uit zeg.
Petje af voor al het werk

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Prachtig Rick, dit had ik graag even geproefd. Bedankt voor het delen.
 
Wat heerlijk! Ik had graag een stukje eendenborst geproefd, die ziet er echt mooi en lekker uit. Succes met de fotowedstrijd.
 
Rick, je bent weer eens lekker los gegaan.
Het water loopt me in de mond. Heerlijk.
Succes.
 
Ziet er goed uit Rick. Leuk dat je ook aan het zout begonnen bent. Staat hier ook nog op de todo list 😁
 
Ziet er goed uit Rick. Leuk dat je ook aan het zout begonnen bent. Staat hier ook nog op de todo list 😁
Thnx Marc
Gewoon aan beginnen. Met de juiste machines stelt het niets voor.
En goed laten drogen. Tussen de een na laatste en laatste "zout" foto zat ongeveer een week.
 
Fantastisch Rick! Zo’n bordje lust ik ook wel. En die cocktail zal er ook wel in gaan 😁
 
Ziet er prachtig en erg lekker uit. Moet gesmaakt hebben!
 
Vandaag testrun voor kerst gedaan geïnspireerd op dit recept.
(Zonder het avocadopitzout)

Bedankt! Het is een zeer geslaagde test.

3032E9AC-3E49-4125-BF17-5EE608E409FC.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan