- Berichten
- 583
Hoi allemaal,
gisteren los al los mogen gaan met een bavette rollade, en vandaag gewoon doorgezet met eendenborst.
eerst de eendenborst gepekeld in een zoutbadje, daarna gerookt en dan lekker braden. Serveren met risotto en pompoen.
Pekelen:
Eendenborsten (samen 400gr)
50-60gram zout
+/-1 tot 1,5 liter water (eerst zout oplossen in kokend water, daarna met koud water het badje koud maken zodat het eendje niet gaart)
Paar uurtjes laten badderen
Bereiding
Op lage temperatuur gerookt. Weinig houtskool, om te voorkomen dat de temperatuur teveel oploopt. Ongeveer 70-80 graden met wat kersenhout.
De eendenborsten direct uit de koeling op de Q, om te de opwarming te vertragen en daardoor zoveel mogelijk rook te laten opnemen.
Na ongeveer 1 uur een kerntemp van 52-54gr bereikt.
eendjes weggelegd en de Q wat bijgevuld met houtskool om hem goed op te stoken.
ondertussen risotto mee begonnen en een gietijzeren pannetje op de Q laten warm worden. Ik gebruik een pannetje omdat het voorkomt dat je steekvlammen krijgt met het brandbare vet.
De eendenborsten even goed aangrillen. 2-3 minuutjes is genoeg.
heerlijk gegeten!!
gisteren los al los mogen gaan met een bavette rollade, en vandaag gewoon doorgezet met eendenborst.
eerst de eendenborst gepekeld in een zoutbadje, daarna gerookt en dan lekker braden. Serveren met risotto en pompoen.
Pekelen:
Eendenborsten (samen 400gr)
50-60gram zout
+/-1 tot 1,5 liter water (eerst zout oplossen in kokend water, daarna met koud water het badje koud maken zodat het eendje niet gaart)
Paar uurtjes laten badderen
Bereiding
Op lage temperatuur gerookt. Weinig houtskool, om te voorkomen dat de temperatuur teveel oploopt. Ongeveer 70-80 graden met wat kersenhout.
De eendenborsten direct uit de koeling op de Q, om te de opwarming te vertragen en daardoor zoveel mogelijk rook te laten opnemen.
Na ongeveer 1 uur een kerntemp van 52-54gr bereikt.
eendjes weggelegd en de Q wat bijgevuld met houtskool om hem goed op te stoken.
ondertussen risotto mee begonnen en een gietijzeren pannetje op de Q laten warm worden. Ik gebruik een pannetje omdat het voorkomt dat je steekvlammen krijgt met het brandbare vet.
De eendenborsten even goed aangrillen. 2-3 minuutjes is genoeg.
heerlijk gegeten!!