BasBQ
Beef en Steak

Eendenborst koud gerookt

 
 

brownier

Kooltjesharker
Berichten
175
Vandaag twee mooie eendenborsten op de WSM. Eerst de vliezen en een deel van het vet weggesneden. Marinade gemaakt van Bacardi oakhart rum, honing, rozemarijn  en tijm en zout.
2 uur in de koelkast. Op de velkant eerst even in de grilpan om deze krokant te maken. Honing mooi gecarameliseerd. WSM aangestoken met de ecobrasa's. Deel geweekte beukensnippers en deel droog  tussen de briketten. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Keteltemperatuur in het begin 60 graden, langzaam omhoog tot 80 graden. Eendenborstjes op het rooster en garen tot een kerntemperatuur van 53 graden. Hebben ongeveer een uur in de smoker gelegen. Daarna nog even in aluminiumfolie om  na te garen.
Denk dat de foto's voor zich spreken. En ja, het smaakte geweldig.
20121007_144322_zps3b9d5c26.jpg

20121007_162832_zpsc728ef43.jpg

20121007_185232_zps865efb68.jpg

20121007_190010_zps68af2cde.jpg

20121007_201136_zpsa51580cf.jpg

20121007_201935_zpsb8b45d64.jpg

 
Smakelijk!
 
Klinkt lekker!
 
lekker hoor
 
Mike,
weet ik, ben ook bij die Webercursus in Joure geweest waar dit gerecht gemaakt werd.
Vraagt echter veel meer tijd. Heb in dit geval gekozen om het grootste deel van de sessie op 60 graden te roken en het laatste kwartier iets hogere temperatuur om de kerntemperatuur rond de 53 graden te krijgen. Ene filet was iets dikker dan de ander en ik had alleen een temperatuursonde in de dikkere filet gedaan. Kerntemperatuur van de iets dunnere zal wat hoger gelegen hebben maar vond ik eigenlijk lekkerder.
Volgende keer tot 55 graden door dus (en in beide stukken vlees een sonde.
 
Terug
Bovenaan Onderaan