- Berichten
- 2.217
Ben weer met een nieuw projectje begonnen, proscuitto ven eendenborst.
Dit is een van de makkelijkste charcuterie projecten die je ook in de koelkast kan maken.
Proscuitto d'oro is binnen een paar weken te maken: 1 tot 3 dagen in de cure, en daarna drogen van 2 weken tot maanden.. Dit afhankelijk van de grote van Katriens borsten.
alles klaar voor de start.
Heb grof Morton zout gebruikt.
de borsten stevig inwrijven met de rub
en daarna in een afgesloten bak voor 2-3 dagen in de koelkast, elke dag omdraaien..
Na 2 dagen goed afspoelen goed droogmaken en dan ophangen.
Ik hang ze in mijn droogkast en begin op 90% en werk dan naar beneden, daarom gebruik ik geen kaasdoek.
als je kaasdoek gebruikt kun je dit ook gewoon in de koelkast hangen
Recepten vindt je hier, ik heb de pittige variant gemaakt.
http://honest-food.net/2012/07/05/duck-prosciutto-recipe/
Dit is een van de makkelijkste charcuterie projecten die je ook in de koelkast kan maken.
Proscuitto d'oro is binnen een paar weken te maken: 1 tot 3 dagen in de cure, en daarna drogen van 2 weken tot maanden.. Dit afhankelijk van de grote van Katriens borsten.
alles klaar voor de start.
Heb grof Morton zout gebruikt.
de borsten stevig inwrijven met de rub
en daarna in een afgesloten bak voor 2-3 dagen in de koelkast, elke dag omdraaien..
Na 2 dagen goed afspoelen goed droogmaken en dan ophangen.
Ik hang ze in mijn droogkast en begin op 90% en werk dan naar beneden, daarom gebruik ik geen kaasdoek.
als je kaasdoek gebruikt kun je dit ook gewoon in de koelkast hangen
Recepten vindt je hier, ik heb de pittige variant gemaakt.
http://honest-food.net/2012/07/05/duck-prosciutto-recipe/