BasBQ
Beef en Steak

Eenden borst op de nieuwe aanwinst

 
 
 

Martijn van den Berg

Stoker
Berichten
405
Vandaag kwam de nieuwe aanwinst binnen, en dan is het toch altijd spannend hoe het allemaal werkt dus grote lijnen sure stukken vlees bewaren we voor de volgende run,

Vandaag op het menu kippen dijen (helaas geen foto’s van) en gerookte eenden borst.

383C769E-D8E2-47BE-A82C-2462E5EABCF7.jpeg

netjes ruitjes patroon erin gesneden en in de rub gezet;
- Italiaans rook zout
- zwarte peper
- snufje chipotle peper

blokje kersen rook hout erin en roken maar

79543CC5-FF83-46B7-88C8-6148439A207F.jpeg

inpakken voor 5/10 minuten en dan de BBQ omhoog voor de Sear

86BA3417-01CB-4BD9-B341-3A80F7F184BC.jpeg
Lekker even de vetlaag laten smelten en de andere kant ook mooi van gril streepjes voorzien

9871C0AC-2157-408A-9D47-199A4D7433CB.jpeg

eind resultaat, boterzacht.

helemaal blij met de nieuwe Q
 
Dit is lekker.
Ziet er mooi uit.

In het kader van opendeur/stomme vraag.... staat 1 foto in verkeerde volgorde ?
 
Heerlijk, eend roken en dan nagrillen. Zo maak ik het ook, altijd goed.

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.

Groeten van Robert
 
hmmm, eendenborst. mooi gedaan hoor. altijd lekker
maar wanneer en waarom pak je de borst in?
 
Dit is lekker.
Ziet er mooi uit.

In het kader van opendeur/stomme vraag.... staat 1 foto in verkeerde volgorde ?

Dank je wel!

Over de foto:
Nee de foto van het roken heb ik niet, vergeten te maken.
 
hmmm, eendenborst. mooi gedaan hoor. altijd lekker
maar wanneer en waarom pak je de borst in?
Inpakken van de borst doe ik om het vocht uit het vlees zich te laten settelen, vocht trekt dan weer in het vlees en en blijft daardoor sappiger.

mij pak in na het bereiken van de temp die ik wil, ik doe 50 graden, dan gaart het nog een beetje door.
Dan 5/10 minuten erna doe ik de vetlaag uitsmelten en grillen.

men in de rusttijd kan je mooi je Q opstoken naar de geil temp
 
Terug
Bovenaan Onderaan